Skip to: Spelen, spelen, niet kopen

Zootje Geregeld website

Dure hobby, die kinderen! Maar wie zegt dat je van alles (nieuw) moet kopen? Huren, lenen of ruilen is het nieuwe hebben. Van wieg tot kleding en speelgoed: voor steeds meer spullen voor baby- en kids sluit je tegenwoordig een abonnement af. Dat scheelt grondstoffen en dus afval. Want je gebruikt de spullen alleen in de fase dat je ze nodig hebt. Zootje Geregeld zet een aantal mogelijkheden op een rijtje.

De goeie ouwe bieb

De bieb kennen we allemaal van kleins af aan. Je hier je kinderboeken, maar net zo goed puzzels, e-books, muziek, films, games en nog veel meer. Wist je dat in veel bibliotheken je kleintje gratis lid kan worden? Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van je gemeente of bij het consultatiebureau een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje, mits de Bibliotheek in jouw omgeving meedoet aan BoekStart.

Nooit uitgekeken op speelgoed

Ken je de speelotheek al? Door telkens iets anders te lenen, raakt je kleintje nooit uitgekeken op zijn speelgoed. Kijk hier waar je speelgoed bij jou in de buurt leent. Ook vind je in sommige basisscholen een spe(e)lotheek. Wie voor gemak gaat, sluit een speelgoedabonnement af bij KIDDOS Toys Club. Oprichter Michiel is zelf ook vader. Hij merkte dat kinderen steeds meer speelgoed krijgen. Met het abonnement raken kinderen niet uitgekeken op het speelgoed en leren ze doorgeven in plaats van bezitten, met minder verspilling als gevolg. De speelgoedbox op maat wordt maandelijks thuisbezorgd en groeit mee met de ontwikkeling van je kind.

Wiegje huren

Superschattig, zo’n eerste wiegje – maar voor je het weet is je baby er alweer uitgegroeid. Zonde dus om (nieuw) te kopen! Van romantisch kribbetje tot praktische co-sleeper, bij Cribster huur je het.

Kinderkleding die met je meegroeit

Vooral de allerkleinsten groeien als kool uit hun pakjes: ze doorlopen maar liefst acht verschillende kledingmaten totdat ze twee zijn. Via bijvoorbeeld Hulaaloop abonneer je je op kinderkleding die met je kleine spruit meegroeit. Ruilen kan natuurlijk ook: check KrijgDeKleertjes.nl voor meer info.