Skip to: Alle ballen verzamelen

Zootje Geregeld website

Wat doe jij met een tennisbal die zijn beste tijd gehad heeft? Zeker niet weggooien, want je kunt er nog van alles mee. Zoals een hond blij mee maken. Of om stoelpoten doen om krassen op de vloer en lawaai te voorkomen. Ook handig: wist je dat een tennisbal in de wasmachine ervoor zorgt dat je was niet in elkaar draait? Ideaal als je dekbedovertrekken in de was doet.

Oude tennisballen

Tennisballen geven hun eerste leven aan de tennissport. Als ze daar niet goed genoeg meer voor zijn, zijn er nog legio mogelijkheden voor een tweede leven. De organisatie Oudetennisballen helpt daar een handje bij. De organisatie zamelt via tennisclubs oude tennisballen in. Tennisclubs kunnen bij Oudetennisballen gratis inzamelemmers aanvragen om de tennisballen in te verzamelen. Oudetennisballen haalt de ballen op en geeft de clubs er zelfs een vergoeding voor. Daarna zorgt de organisatie dat de ballen hergebruikt worden, bijvoorbeeld door scholen, voor honden of op kinderdagverblijven. Al ruim 120 tennisclubs geven op deze manier tennisballen een tweede leven. Doet jouw club dit ook al? Het is zo geregeld: even een mailtje naar info@oudetennisballen.com en de inzamelemmer komt eraan.

Tennisbal boom

Tennisbal massage

Als je zelf nog tennisballen hebt liggen, kun je die op verschillende manieren gebruiken. Creatievelingen kunnen ze omtoveren tot kerstballen. Of zet er eentje op de trekhaak van je auto om die te beschermen tegen roest of aan een deurklink om te voorkomen dat de muur beschadigt. Kinderen ermee laten knutselen kan natuurlijk ook. En heb je wel eens van tennisbalmassage gehoord? Je kunt met een tennisbal heel goed je voetzool, schouderblad, kuit en bovenbeen masseren. Dit moet dan wel een tennisbal zijn die niet meer goed genoeg is om mee te tennissen en die dus wat zachter is. Kijk hier hoe je dat goed. Pijn en spanning in je rug, nek en schouders, ook dat kun je wegmasseren met een tennisbal. Dit filmpje laat het zien.

Heb jij nog tips om tennisballen te hergebruiken? Deel ze op Facebook.