Skip to: Bieb voor babyproducten

Zootje Geregeld website

De komst van een baby betekent vaak een huis vol (nieuwe) spullen. Als kersverse ouder wil je dat je kind niks tekort komt. Maar baby’s groeien als kool, waardoor we de spullen vaak maar voor korte tijd gebruiken. Dat betekent dat er jaarlijks heel wat babyproducten worden gemaakt en weggedaan. Zonde! Daarom bedacht Yumii een ‘bieb’ voor babyproducten.

baby in kinderwagen

Babyproducten zijn vaak van hoge kwaliteit, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook duurzaam zijn… waarom niet?

Arnout Ulenberg, eigenaar van Yumii: “Bij babyproducten staat veiligheid stipt op nummer één. Na veiligheid volgen prijs, stijl of een stukje duurzaamheid. Tweedehands je babyspullen kopen, is natuurlijk wel duurzaam. Maar huren kan natuurlijk ook! Bij Yumii kun je allerlei spullen huren, zoals een autostoeltje, wieg of kinderstoel.”

Een gehuurd autostoeltje, hoe veilig is dat?

“Wij controleren, reinigen en repareren de gebruikte babyartikelen zodat verschillende ouders deze veilig kunnen blijven gebruiken. We vervangen de versleten, vaak kleine onderdelen en zorgen zo dat het product weer stevig en veilig is. Ouders kunnen vervolgens een abonnement bij ons nemen en verschillende refurbished spullen voor de babyuitzet huren.”

En wat als het product niet meer te repareren valt?

“In dat geval halen we het hele product uit elkaar, hergebruiken we de nog wel bruikbare onderdelen en zorgen we dat de rest gerecycled wordt. Op deze manier zorgen we dat de onderdelen weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten.”

Waarom zouden ouders gebruik willen maken van zo’n abonnement?

“Het huren van babyproducten is vaak een stuk goedkoper én duurzamer dan deze nieuw te kopen. Bij Yumii staat veiligheid op nummer één en we geloven erin dat dit hand in hand kan gaan met onze visie voor duurzaamheid. We bieden de garanties van nieuwe producten zonder daar de nieuwprijs voor te vragen, omdat producten ‘gedeeld’ worden. Het streven van Yumii is om producten langer mee te laten gaan en zo een steentje bij te dragen aan een leefbare toekomst voor de baby’s die opgroeien met onze producten.”

Waar kan je je babyuitzet dan huren?

“Dat kan bij www.yumii.shop. Voor vragen of tips over duurzaamheid kan je altijd contact opnemen met info@yumii.shop.”

Waar ga jij voor?
Heb je zelf een kindje (op komst)? Wat zou jij doen om de babyuitzet bijeen te krijgen? Ga je voor 2e hands, lijkt huren je wat of kies je toch voor nieuw? Praat mee!