Skip to: Doe meer met een doos

Zootje Geregeld website

Goed nieuws voor online shoppers: bol.com gaat zoveel mogelijk pakketjes zonder doos versturen. Krijg jij jouw bestelling nog in een doos, bewaar ‘m dan want je kunt ‘m voor van alles gebruiken. Verkoop je iets via Marktplaats of een ander platform en stuur je het op? Dan is een lege doos een handige verpakking. En wist je dat katten dol zijn op kartonnen dozen? Of laat je kinderen knutselen met het karton. Hieronder vind je een aantal tips:

Kattenhuis

Een lege doos vinden katten heerlijk om in te liggen. Een schoenendoos, een doos uit de supermarkt, de verpakking van een online bestelling – voor je kat is het allemaal fantastisch. Wil je graag wat meer luxe voor je kat, dan kun je er een mooi huisje van bouwen. Het enige dat je nodig hebt, is een doos, lijm of tape een schaar en een stift. Dit filmpje laat zien hoe het je gemakkelijk een prachtig kattenhuis maakt:

Knutselen met kinderen

Op internet vind je allerlei inspirerende knutsel ideeën voor je kinderen. Voor de meeste heb je niet meer nodig dan plakband of tape, lijm en een schaar. En natuurlijk dozen. Maak bijvoorbeeld een bedje voor een pop of knuffel. Of tover een grote kartonnen doos om in een televisie. Na het knutselen kunnen de kinderen zelf de hoofdrol spelen in een zelfbedachte programma. Speelplezier gegarandeerd.

Poppenbed van kartonnen doos
tv van kartonnen doos

Weggooien

Tien andere hergebruiktips vind je hier. Zit er niets voor jou bij of heb je geen plek om dozen te bewaren? Gooi het dan weg in de papiercontainer. Scheur grote kartonnen dozen wel even in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

 

CC foto’s: Hello Bee, Zuinig met tante Dora en Mamaliefde