Skip to: Feest bij de Kringloop

Zootje Geregeld website

Op zoek naar dat ene stoeltje, speciale tafeltje of mooie kledingstuk? Op zaterdag 7 oktober is het feest bij veel kringloopwinkels! Tijdens de Nationale Kringloopdag kun je een kijkje achter de schermen krijgen, een modeshow bijwonen of meedoen aan een workshop ‘creatief met tweedehands spullen’. 

 

Nationale Kringloopdag

 

In de kringloopwinkel shop je niet alleen unieke, vintage pareltjes, je bent ook nog eens goed bezig voor mens en milieu. Met het geld dat de kringloopwinkels binnen krijgen, helpen ze kwetsbare mensen aan het werk en zorgen ze voor een duurzamere samenleving. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • …bijna 200 Nederlandse kringloopwinkels* samen zo’n 120.000 ton aan CO2-uitstoot per jaar vermijden. Daarmee wordt de helft van al het bos op de Veluwe bespaard.
  • …al deze kringloopbedrijven* werkgelegenheid bieden aan zo’n 15.000 mensen. Ruim de helft hiervan zijn mensen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een fysieke of geestelijke beperking of een verslavingsachtergrond. Zij krijgen dankzij de kringloop meer kansen in de samenleving.
  • jaarlijks 12 miljoen klanten worden blij gemaakt met meer dan 40 miljoen gebruikte artikelen en dat het meeste van de overgebleven spullen gerecycled wordt.

 

Ga kringlopen bij jou in de buurt

Kijk op www.kringloopdag.nl voor deelnemende winkels in de buurt en/of de social media kanalen van de deelnemende kringloopwinkels zelf. De Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland.

Er is ook een handige app, waarmee je alle kringloop-info in je binnenzak hebt.

*Het gaat hier om kringloopwinkels die bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland zijn aangesloten.