Skip to: Kinderfashion van oude mannenoverhemden

Zootje Geregeld website

Mannen én vrouwen opgelet: is jouw overhemd nog mooi, maar is de kraag, boord of manchet versleten en niet meer te maken? Lever ‘m dan in bij Little Boomerang. Zij maken er kinderkleding van! Alle kleding van Little Boomerang is gemaakt van gebruikte mannenoverhemden. Dat levert prachtige, unieke kinderkleding op én is hartstikke duurzaam. De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Little Boomerang laat zien dat het ook heel anders kan in de fashion wereld: upcyclen van textiel, weinig tot geen voorraad en lokale, sociale productie.

 

kinderkleding van overhemd

Duurzame fashion

Little Boomerang is een Nederlands merk, opgericht door Lizette Ariëns en Jikke Weidema. Little Boomerang vermaakt de mannenoverhemden tot kinderkleding (en ook allerlei soorten tassen) in een atelier in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken daar met de hand kleding die niet onderdoet voor mooie, hippe merken.

Op bestelling

Je kunt je overhemden inleveren bij Little Boomerang zodat zij er voor anderen kleding van kunnen maken. Of je koopt een leuke korte broek voor je (klein)kindje via Little Boomerang. Nog leuker is natuurlijk om een geliefd overhemd van vader, oom of opa een tweede leven te geven in een vorm van bijvoorbeeld een rokje of broek voor een kind of kleinkind. Ook dat kan!

Little Boomerang

Wil je gelijk je afgedankte overhemden een tweede leven geven? Of unieke kinderkleding bestellen? Kijk dan op littleboomerang.nl. Meer tips over duurzame kleding vind je hier.

CC foto’s: Little Boomerang