Skip to: Koffiedik over? Gebruik het voor deze 5 dingen!

Zootje Geregeld website

Als je een lekker bakkie hebt gezet, kun je het koffiedik natuurlijk gewoon bij het gft gooien. Maar wist je dat je het ook nog kunt gebruiken voor allerlei andere dingen? Bekijk deze 5 trashacks! 

koffiedik

5x koffiedik trashhack

1- Je kunt er je eigen champignons of oesterzwammen op kweken! Alles wat je nodig hebt, is koffiedrab en een paddestoelenkit, zoals die van Rotterzwam

2 – Aangekoekte pan? Gebruik koffiedik om de aangekoekte laag weg te krijgen.

3- Na het snijden van uien en knoflook blijven de handen er vaak naar ruiken. Soms ruik je de knoflookgeur nog nadat je je handen hebt gewassen met zeep. Gebruik koffiedik om je handen helemaal schoon te maken. De koffiedik werkt als een soort scrub. daardoor werkt het ook goed om plakkerige dingen en verfresten van je handen af te krijgen!

4- Strooi koffiedik in je tuin bij de plantjes en in de aarde om katten weg te houden. Katten houden niet van de kleverige substantie omdat die in de vacht gaat zitten.

5 – Je kunt planten tegen slakken beschermen door een barrière van koffiedik rond de plantjes aan te brengen. Er zijn veel producten waar slakken niet graag doorheen kruipen, of waarvan de geur ze niet aanstaat en koffiedik is daar een van. Als je rond de plant een 5 cm brede rand van koffiedik legt, wordt de kans op slakkenvraat kleiner.

Waarvoor gebruik jij koffiedik?

Gooi jij koffiedik gewoon weg of gebruik je het nog voor iets anders? Deel je tips hieronder!