Skip to: Nieuw leven voor oude lakens

Zootje Geregeld website

Hebben je lakens hun beste tijd gehad? Of ben je er op uitgekeken? Gooi ze dan niet weg! Je kunt je oude lakens goed gebruiken voor van alles in en om je huis. Bijvoorbeeld als strandmat, picknickkleed, opbergruimte of hangmat.

Oud laken wordt strandmat

Een hoeslaken is ideaal om als strandmat te gebruiken. Je hebt voldoende ruimte en je spullen (en baby) blijven relatief zandvrij. Voor een picknick is het ook ideaal. Je zet in de vier hoeken je spullen neer en klaar!

oude lakens worden strandmat

Meer doen met linnengoed

Op Vrijetijdsmagazine staan nog meer leuke en handige tips om je beddengoed te hergebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vorstbescherming, gordijnen (makkelijk én goedkoop) of kussenslopen. Ken jij zelf nog meer handige toepassingen met ‘oude’ lakens? Deel ze dan met ons!

Textielbak

Je linnengoed kan dus, in andere toepassingen, nog een hele tijd mee. Is het uiteindelijk versleten, zitten er scheuren of gaten in, dan kun je het nog een derde leven geven door het in de textielbak – of zak te gooien. De materialen worden dan gerecycled. Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt. Lees meer over textielrecycling op de site van Milieu Centraal.

CC foto: Vrijetijdsmagazine