Skip to: Op zoek naar een duurzame cadeau? Kies voor de Sustainable Fashion Giftcard 

Zootje Geregeld website

Cadeaukaarten zijn leuk om te geven én te krijgen. Extra leuk als je hem kunt besteden bij toffe duurzame merken en initiatieven. Maak kennis met de Sustainable Fashion Giftcard! Zootje Geregeld sprak met Nanette Hogervorst, oprichtster van dit mooie concept.   

Wat is de Sustainable Fashion Gift Card? 

“De Sustainable Fashion Giftcard (SFGC) is een cadeaukaart die je kunt inzetten bij duurzame mode én lifestyle ondernemers. Zoals bepaalde merken, winkels, maar ook aan kledingbibliotheken en ervaringen als repair- en naaiworkshops.  

Daarnaast is de SFGC een community van ondernemers die samen duurzame mode en lifestyle in de schijnwerpers willen zetten. We organiseren bijvoorbeeld de Week van de Kledingbibliotheek, doen mee aan de Week Zonder Afval en werken samen met influencers en media die ook voor een duurzame mode en lifestyle gaan.”

sustainable fashion giftcard
Foto Credits: https://www.instagram.com/thedenisebakker/ 

Hoe ben je op het idee gekomen om dit op te richten?  

“Ik heb jaren gewerkt op gebied van communicatie en duurzaamheid in de financiële sector. Ik vond duurzaamheid en mode ontzettend interessant en wilde daar iets mee doen. Ik ontdekte alleen dat ik veel wist van duurzaamheid, maar weinig over mode. Ik heb toen lang een eigen online magazine/blog gehad waarin ik schreef over mode, duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Dat magazine was mijn ontdekkingstocht naar wat duurzame mode betekent. Uiteindelijk is het idee voor de giftcard ontstaan.  

De SFGC inspireert mensen om een duurzame keuze te maken. En het is een heel tof cadeau om ook je eigen vrienden of familie te inspireren. Met een giftcard kan de jarige een cadeau uitzoeken die hij/zij ook daadwerkelijk gaat gebruiken! Zo voorkomen we ook nog eens dat we elkaar cadeaus geven die uiteindelijk ergens onderin een la belanden of zelfs in de prullenbak.”

“De SFGC inspireert mensen om een duurzame keuze te maken.”

Hoe kunnen mensen de Sustainable Fashion Giftcard kopen? 

“Direct op onze website!”

Waar kun je allemaal shoppen met de Sustainable Fashion Giftcard? 

“Op dit moment kan je bij zo’n 80 ondernemers onze giftcard besteden. Van winkels en webshops, zoals BrandMission en The Blind Spot, tot prachtige merken als Kings of Indigo, MYoMY en Fraenck. Naast winkels en webshops kun je met de SFGC ook terecht bij innovatie circulaire retailconcepten zoals kledingbibliotheek Gaia in Zutphen en ervaringen zoals een repair workshop bij de Naaierij, leer je eigen lingerie maken bij Naaicafé De steek of wordt bewuster van je eigen koopgedrag en stijl door een stylingsessie te volgen.” 

kleding aan rek

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

“We willen zorgen voor meer plekken waar mensen terecht kunnen met de SFGC. Daarnaast hoop ik dat de SFGC uiteindelijk wordt gezien als een manier om voor mensen, bedrijven én overheden doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te behalen. En dat het over een paar jaar vanzelfsprekend is dat mensen een duurzame giftcard cadeau geven. Ook hoop ik dat bedrijven en overheden voor de SFGC kiezen als zij hun medewerkers iets cadeau willen doen.” 

Heb je nog handige tips voor onze lezers? 

“Iemand anders ‘trash’ is weer iemand anders ‘treasure’. En natuurlijk, hergebruiken en recyclen is goed! Maar als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor iemand, raad ik natuurlijk de Sustainable Fashion Giftcard aan!”