Skip to: Pimp je eigen oude café stoelen met een paar simpele trucs!

Zootje Geregeld website

Jantien is interieurontwerpster met als specialisatie duurzaam wonen. Ze haalt alles uit het leven wat erin zit. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Ze draagt haar steentje bij aan een duurzamere wereld door in haar ontwerpen vaak te kiezen voor hergebruik van materialen en tweedehands spullen in plaats van deze nieuw te kopen. Voor Jantien is de natuur dé inspiratiebron voor haar werk. Ze vond oude stoelen in een container en maakte daar met een paar kleine trucs toffe items van. Hoe? Dat lees je hier.

 

Foto: Rene Mesman

Do It Yourself stappenplan

Benodigdheden

  • Oude houten stoel(en)
  • Schuurpapier
  • Vochtige doek
  • Schilderstape
  • Verf
  • Kwast
  • Isolatieband of ander tape
  • Natuurlijke olie

Stap 1
Red een oude stoel uit een container, van de vuilnis of koop de stoel bij een kringloop of via Marktplaats.

Stap 2
Schuur de stoelen met licht schuurpapier kaal en neem deze daarna met een vochtige doek af.

Stap 3
Tape iedere poot met schilderstape af op 15 cm hoogte. Jantien gebruikte tape van 2 cm breed.

Stap 4
Schilder de onderkant van de poten in de door jouw gewenste kleur. Kies een kleur die mooi bij je interieur past. Jantien koos felrood voor een mooi contrast met het bruin van de stoel en passend bij het vintage vloerkleed dat ze thuis heeft liggen.

Stap 5
Haal de schilderstape eraf en tape nu met een andere kleur tape een randje boven het geschilderde stuk poot. Wellicht heb je nog leuk gekleurd plakband liggen. Jantien gebruikte wit isolatieband. Simpel!

Stap 6
Zet de stoelen tenslotte met een oude doek in een natuurlijke olie, 2 of 3 lagen. Gebruik bijvoorbeeld lijnzaadolie. Dit is plantaardig, volledig natuurlijk en het ruikt ook nog eens erg lekker! De lijnzaadolie geeft een lichte glans, het meubel behoudt de originele kleur en het beschermt het hout.

Tip van Jantien

Denk goed na voor je iets weggooit. Is het oubollig of niet meer jouw smaak? Als je het opknapt, kan je er iets hips en eigentijds van maken. Met verf, stof of een nieuw onderstel geef je het weer waarde en betekenis. Zo wordt het persoonlijk en geeft het karakter aan jouw interieur.

Vermelding

Designstudio Jantien Broere
www.designstudiojantienbroere.nl
@Designstudiojantienbroere.