Skip to: #TrashHack: teenslipper stuk? Zo gefixt!

Zootje Geregeld website

De zomervakantie komt er weer aan of misschien ben je zelfs al lekker op vakantie. In deze warme tijd dragen we graag slippers, vooral teenslippers zijn populair. Maar wat doe je als het bandje van je slipper losschiet? Zelf fixen natuurlijk! En dat heb je zó voor elkaar, met een broodclipje!

Broodclipje

Er zijn verschillende sluitingen voor broodzakken. Voor deze handige truc heb je zo’n vierkant, wit broodclipje nodig. Je drukt het losgelaten bandje van je slipper terug door het gat, bevestigt het clipje tussen de zool en het nopje en klaar! Zo kan het nopje er niet meer uitspringen. Je ziet er niets van, omdat het broodclipje aan de onderkant van je slipper zit. En anders kun je het clipje een leuk kleurtje geven of dezelfde kleur als de zool. Bewaar dus wat broodclips en zorg dat je er eentje bij je hebt als je op je teenslippers op pad gaat. In dit filmpje zie je hoe het in z’n werk gaat:

Slippers recyclen

Het bandje van je flipflop is dus gemakkelijk te fixen. Heb je al tig kilometers afgelegd op je teenslippers en is bijvoorbeeld de zool of het voetbed beschadigd, dan kun je er nog mee naar de schoenmaker. Kan ook hij je slipper niet meer redden, gooi ‘m dan in de textielbak. Dan kan het materiaal in ieder geval nog gerecycled worden.

Flipflop hack

Meer geniale trashhacks voor broodclipjes vind je hier.

Cc foto’s: ackwardduckling, momslifesavers