Skip to: Tweedehands kerstoutfit – Ja of nee?

Zootje Geregeld website

Je kunt met kerst natuurlijk prima iets aantrekken dat je al in de kast hebt hangen. Maar als je iets nieuws wilt, of iets voor een speciale gelegenheid of in thema, is een tweedehands kerstoutfit een prima optie!

kersttrui

De vintage- of kringloopwinkel om de hoek kan een goed startpunt zijn voor je zoektocht. In de meeste grote steden zijn er ook vintage winkels die een aparte afdeling feestkleding hebben. Gekke kersttruien zijn rond deze tijd in stapels bij de kringloop te vinden, ideaal voor als je een ‘Ugly Christmas Sweater’ themafeestje hebt. Extra voordeel: zo is je outfit niet alleen duurzaam maar ook uniek!

Koop je liever online? Dan zijn er heel wat facebookgroepen en websites waar je terecht kan. Marktplaats is natuurlijk een optie, maar als je graag een designer kledingstuk wilt, kun je ook kijken bij websites als The Next Closet. Bij dergelijke websites zijn de prijzen heel divers. Voor sommige kledingstukken rijst het de pan uit, maar af en toe vind je iets prachtigs dat ook goed te betalen is.

Als je een chic kerstfeest hebt en wel iets bijzonders wilt dragen maar niet wilt kopen, kun je ook nog terecht bij de kledingbibliotheek zoals LENA of  bij Jurken Huren.

Wel of niet tweedehands?

Zou jij een tweedehands kerstoutfit dragen? Of koop je liever iets helemaal nieuws? Of ga je voor een outfit die al in de kast hangt?