Skip to: Wat is dat ge-waste? 6x hippe recycle spullen

Zootje Geregeld website

Recycling lijkt nu al hét toverwoord van 2018. We scheiden braaf ons afval, maar in welke producten worden die waardevolle grondstoffen eigenlijk verwerkt? Steeds meer ondernemers doen hun best om hippe, circulaire producten op de markt te brengen. Wij verzamelden weer een paar mooie, hoogwaardige recycle-voorbeelden.

1. Sieraden met goud uit Dell-computers

Ontwerpster Nikki Reed maakte voor Dell een sieradenlijn gemaakt van e-waste. Lees meer.

 

2. HEMA beddengoed gemaakt van rPET

HEMA komt met dekbedden en kussens gevuld met vezels van gerecycled PET-materiaal. Lees meer.

 

3. Viktor & Rolf’s recycle-collectie voor Zalando

Modeontwerpers Viktor & Rolf hebben voor Zalando een voorjaarscollectie ontworpen waarin ze alleen maar overgebleven stoffen en ongebruikte kleding verwerken. Lees meer.

 

4. Kaarten van landbouwafval

Uitgeverij ZintenZ ontwikkelde kaarten en kantoorbenodigdheden bedrukt op papier van landbouwafval; stengels en bladeren die achterblijven op het land na de oogst. De kaarten en stationery zijn in Nederland gemaakt. Lees meer.

 

5. Koffiedrabkopjes

Na jaren experimenteren is het een Duitse productontwikkelaar gelukt om espressokopjes te maken van koffiedrab. Lees meer.

 

6. Papieren verpakking van jeans

Het bedrijf Schut Papier uit Heelsum heeft een nieuwe papiersoort ontwikkeld op basis van jeansvezels. Dit speciale, blauwe papier voelt aan als een spijkerbroek en is gemaakt uit 50% FSC cellulose en 50% jeansvezels. Lees meer (bron: Verpakkingsmanagement.nl) of kijk op Schutpapier.com.

 

Meer voorbeelden?

Heb jij nog andere inspirerende recycle-voorbeelden gespot? Deel ze hieronder!

 

Bronnen en foto credits: Bayouwithlove.com / HEMA / Zalando / Zintenz.nl / Kaffeeform.com / Schutpapier.com / Verpakkingsmanagement.nl