Skip to: 100 recepten met restjes

Zootje Geregeld website

Meer dan 100 recepten met kliekjes deelden jullie op onze Facebookpagina! Eigenlijk verdient iedereen wel de prijs ‘Lekker koken met restjes’ van Daisy Scholte. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat is Winny Schepers met haar recept voor samosa.

Winnende recept

Hoe maak je de samosa’s van Winny Schepers? Hussel restjes groenten, zoals doperwten, bloemkool en aardappel, met wat kruiden (naar keuze) door elkaar. Lekker is om er ook een stukje wortel bij te doen. Doe het mengsel in bladerdeeg of hartig taartdeeg en vouw de pakketjes dicht. Dan zo’n 20 minuten op 180 graden in de oven en je hebt heerlijke hapjes! Ook afgekoeld zijn de samosa’s lekker.

Meer recepten met restjes

Op onze Facebookpagina zijn nog veel meer lekkere recepten en tips gedeeld. Die van Marco Griffioen bijvoorbeeld is ook heel handig: “Als de kaas bijna op is en te hard wordt om lekker op brood te eten, dan rasp ik het restant. Dat doe ik dan in een bak en die zet ik in de vriezer. Alle stukjes restkaas die ik er in en op een bepaald moment heb je een bak vol met geraspte kaas klaar voor het gratineren van gerechten.” En het recept van Jacqueline Roose klinkt ook heerlijk: “Beleg een pannenkoek met puree gemaakt van overgebleven doperwtjes en worteltjes, nog wat restjes rode paprika, taugé en plakjes (vegetarische) boterhamworst! Lekker en leuk om te maken! En ook de kinderen vinden het lekker.”

Inspiratie en meer tips

Kijk hier voor alle tips. De winactie is inmiddels gesloten, maar je kunt natuurlijk nog steeds tips voor restjes delen. Ter inspiratie kun je de trailer van het kookboek ‘Lekker koken met restjes’ bekijken:

CC foto: Jacqueline Roose (pannenkoek met restjes)