Skip to: 4 tips voor een duurzame carnavalsoutfit

Zootje Geregeld website

Om groen te zijn tijdens de carnavalsdagen hoef je echt geen Kermit-de-Kikker-pak aan. Kraak jij je hersens over een originele outfit? Hartstikke zonde om voor die paar dagen per jaar een nieuwe outfit te shoppen. Met deze tips maak je de blits met je duurzame carnavalsoutfit.

1. Ga voor tweedehands

Zeker voor spullen die je maar korte tijd gebruikt, zoals een carnavalsoutfit, kun je goed tweedehands kansjes scoren. Marktplaats of jouw lokale vraag-en-aanbod-Facebook-groep barst van de keigave outfits! Sommige tweedehands kledingwinkels hebben ook een hoekje met verkleedkleren. Wie weet kom je iets tegen waarvan je zelf nooit durfde te dromen. Ook handig: je kunt jouw outfit natuurlijk ook weer doorverkopen.

2. Lenen, huren of ruilen

Vraag eens rond in je omgeving of je iets kunt lenen. Wie weet heeft die ene collega nog een briljante outfit in de kast hangen van een verkleedfeestje waar hij laatst heenging. Huren kan natuurlijk ook. Google ‘carnavalskleding huren’ + jouw woonplaats en je komt een heel eind.

3. Investeer in kwaliteit 

1x investeren in een toffe outfit die jarenlang meegaat, kan natuurlijk ook. Wat dat betreft zijn ze in Oeteldonk zo gek nog niet. Alles wat een echte Bosschenaar nodig heeft, is een blauwe boerenkiel met rode zakdoek en sjaal in de stadskleuren rood-wit-geel. Aan die traditie verandert niets, waardoor de Oeteldonkse outfit eeuwig goed blijft.

4. Doe-het-zelf: pimp en recycle!

Scoor wat tweedehands kledingstukken (jasje, hoed) en knutselen maar! Glitters, veren, kraaltjes… hoe gekker hoe beter. Of pimp je oude streepjespyama tot boevenpak, er is van alles mogelijk. Met naald en draad en textiellijm verricht je wonderen. Hier wat voorbeeldjes die wij op het wereldwijde web vonden.

Oorbellen van bierdopjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Mooiafval.nl 

Masker van lege schoonmaakfles

 

 

 

 

 

 

 

Bron: artesanatopassoapassoja.com.br

 

Haarstrik van snoepverpakking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Doodlecraft

Recycle-outfit voor kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: coolest-homemade-costumes.com

Pruik van oude kranten

 

 

 

 

 

 

 

Bron: thecardboardcollective.com

… of wc-rolletjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: handmakespark.com

En voor de creatieve feestgangers die écht los willen gaan…

Pinterest staat vol inspiratie voor jasjes of jurkjes gemaakt van chipszakken, plastic tassen, flesjes, kranten, noem maar op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Mother Nature Network