Skip to: Kleding lenen? Ontdek deze handige tips van kledingbibliotheken

Zootje Geregeld website

Wil jij graag een duurzame én gevarieerde garderobe? Dan kun je ervoor kiezen om kleding te lenen van kledingbibliotheken. Verschillende kledingbibliotheken delen hun inspirerende en handige tips!

Tip van de Week van de Kledingbibliotheek

“Start met je dagelijkse kleding te lenen. Op deze manier hoef je minder te kopen en ook veel minder weg te doen. Leen bijvoorbeeld kleding voor een feestje. Dan hoef je geen outfit te kopen die je misschien maar één keer draagt en daarna wegdoet.”

Extra tips van kledingbibliotheken zelf

Ook de kledingbibliotheken zelf hebben nog een aantal leuke tips. Hieronder lees je de inspirerende tips & trics van kledingbibliotheken Bij Priester, LENA the fashion library, Kledingbieb Gaia en Outfit Library LESS.

Tips van Bij Priester

“Stap uit je comfortzone! Ga eens voor die felle kleur en verras jezelf. Toch niets voor jou? Dan breng je het weer terug en hangt het niet ongedragen in jouw kast. Bedenk tijdens het lenen waarmee je je kledingstuk kunt combineren thuis, zo word je je bewuster van je eigen garderobe en kun je creatief zijn door meerdere sets te maken met één kledingstuk.”

vrouw past jas in winkel
Foto: Angela de Vlaming

Tips van LENA the fashion library

“Try before you buy! Als blijkt dat je een kledingstuk vaak draagt, dan kun je besluiten het alsnog te kopen. Je weet dan zeker dat je het zult dragen. Verzorg je kleding goed. Bij LENA melden we per kledingstuk de wasvoorschriften. En sommige kledingstukken die extra aandacht nodig hebben, wassen we zelf. Door samen goed voor de kleding te zorgen, gaan ze langer mee. En dat betekent minder afval!”

Tips van Kledingbieb Gaia

“Als je kleding niet meer draagt en het is nog goed, geef het door aan vrienden, doe mee met een kleding kettingruil of doneer het aan onze bieb. Wanneer kleding afgedragen is, gooi ze dan niet in de kliko maar in een kledingcontainer, Ook kun je je oude jeans (gemaakt van minimaal 96% katoen) naar Mud Jeans sturen en je panty’s naar de recycle club van Swedish Stockings voor recycling!”

twee vrouwen zitten op bankje voor kledingwinkel

Tips van Outfit Library LESS

“Een overvolle kast? Ga er doorheen en leg opzij wat je nog draagt, Maak dan drie stapels met kleding ‘to remake, repair en recycle’. En gooi niets weg! Is de stap naar een kledingbieb nog iets te groot? Leen dan eens kleding af en toe van een vriendin. Bevalt dat? Waag dan de stap naar een kledingbibliotheek.”

vrouw bij kledingrek