Skip to: 5 tips voor een recycle-kerst

Zootje Geregeld website

Wat nou witte kerst? Ga voor groen! Hoewel je in deze drukke tijd van het jaar vast al een boel dingen aan je hoofd hebt, is kerst bij uitstek het moment om even stil te staan bij minder afval. Wij geven je 5 creatieve recycle-tips om in de kerststemming te komen!

Kapotte kerstlichtjes, waar laat je die?

Kapotte kerstverlichting kun je inleveren in de Wecycle inleverbakken bij diverse winkels. Je kunt ze ook inleveren in de winkel bij aanschaf van nieuwe of bij de milieustraat. Ga je voor nieuwe lampjes? Kies voor led in plaats van ouderwetse gloeilampjes. Zo bespaar je veel stroom.

Leuke kerstknutsels van afval

Wist je dat je superleuke versiering kunt maken van dingen die je anders weg zou doen? Kijk voor inspiratie op dit Pinterest bord.

Tweedehands kerstservies

Organiseer je een groot kerstdiner en kom je servies tekort? Ga eens langs bij de kringloopwinkel! Daar scoor je vaak prachtig servies voor een habbekrats.

De kerstboom: nep of naald?

Wil je geen boom die je weer weg doet? Je kunt natuurlijk een boom adopteren die elk jaar na kerst weer de grond in gaat. Of ga je voor nep in plaats van naald? Volgens Milieu Centraal is het moeilijk te zeggen wat de milieuvriendelijkste kerstboom is. Voor welke boom je ook kiest, ga er geen kilometers voor autorijden, en kies voor energiebesparende verlichting.

Wil je echt iets anders dan de standaard kerstboom? Bekijk leuke alternatieven (kerstbomen van sloophout tot petflessen) op deze site en op dit Pinterest-bord!

Kerstkaarten van oude tijdschriften

Heb je nog een stapel tijdschriften liggen waarvan je het zonde vindt om weg te gooien? Knip de mooiste pagina’s uit je tijdschriften en maak er vierkanten van. Dit doe je door de korte kant schuin tegen de langste kant te leggen en het overige deel af te knippen. Volg daarna de stappen op deze website en binnen de kortste keren heb je superoriginele kaartjes!

Wat doe jij?

Ga jij een van de bovenstaande tips gebruiken deze kerst? En heb je zelf nog ideeën voor minder afval tijdens de feestdagen? Deel het hieronder!