Skip to: App tegen voedselverspilling

Zootje Geregeld website

Ken jij de app Too Good To Go al? Hiermee kun je tegen flinke kortingen overgebleven voedsel kopen bij restaurants, hotels en winkels. Je bestelt een zogenaamde Magic Box bij een winkel of restaurant van jouw keuze. Wat in jouw box zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is dus iedere keer een verrassing wat op jouw bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Een lekkere maaltijd en tegelijkertijd help je voedselverspilling tegen te gaan!

De app is gratis te downloaden voor Apple en Android en werkt heel gemakkelijk. De app verbindt consumenten met restaurants, winkels en hotels zodat overtollig eten alsnog verkocht wordt in plaats van weggegooid. Iedere maaltijd die we op eten in plaats van weggooien, bespaart zo’n twee kilo CO2.

bord met eten

Internationaal

Too Good To Go is eind 2015 in Denemarken opgericht om voedselverspilling te voorkomen. Inmiddels is Too Good To Go actief in Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en nu ook in Nederland. Too Good To Go wil het voor consumenten mogelijk maken om tegen lage prijzen goed eten te kopen dat anders zou worden weggegooid. Consumenten besparen zo geld op goede voeding terwijl de deelnemende bedrijven verdienen aan producten die ze anders zouden moeten verspillen.