Skip to: Bijzondere slaapplekken in Nederland

Zootje Geregeld website

Ben jij van plan om dit jaar op vakantie te gaan in Nederland? Ons land heeft genoeg mooie locaties te bieden én beschikt over heel wat unieke slaapplekken. Zootje Geregeld ging op zoek naar plekken waar oud materiaal een tweede leven kreeg. Wist je dat je bijvoorbeeld kunt overnachten in een oude schoolbus, een authentiek vliegtuig of een gepimpte caravan?

Slapen in een oude schoolbus

BuitenLand is een kleurrijke en eigenzinnige camping in Drenthe waar iedereen welkom is. Je kan er met familie naartoe gaan, maar je kunt er ook prima alleen vertoeven. Het is de ideale locatie als je even de stad wil ontvluchten en wil genieten van je rust. ’s Avonds slaap je in een van de bijzondere accommodaties van BuitenLand. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een cabana, een hut, een kas of een oude schoolbus.

kamperen in oude schoolbus

Moderne caravans in een vintage jasje

Ooit gehoord van Glaravans? Deze vintage caravans waren ‘klaar voor de sloop’, maar zijn inmiddels volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Het beste van oud en nieuw wordt gecombineerd: zo ademen de Glaravans de oude ‘vintage vibes’ uit, maar beschikken ze tegelijkertijd ook over de nieuwste technologieën (toch fijn om bijvoorbeeld warm water en een koelkast te hebben!). Mocht je interesse hebben dan moet je wel nog even geduld hebben: vanwege de coronacrisis worden de Glaravans pas in 2021 weer verhuurd.

CC foto: Glaravans

Overnachten in een vliegtuig

Slapen in een vliegtuig? Dat klinkt voor de meeste mensen niet als luxe overnachten. Maar misschien kunnen we je van gedachten veranderen. Wist je namelijk dat je ‘first class’ kunt overnachten in een authentiek pronkstuk? Deze oude vliegtuigen en helikopters zijn omgebouwd tot luxe overnachtingsplekken en gaan dus niet meer de lucht in. Slaap bijvoorbeeld in een 25 meter lange Fokker F27 uit 1961 of in een echt Lynx helikopter van het RAF (Britse Royal Air Force). Je kunt ze op verschillende plekken in Nederland vinden.

overnachten in vliegtuig

CC foto: Origineel Overnachten

Duurzaam kamperen in de stad

Bij Culture Campsite slaap je in een van de bijzondere ‘slaapobjecten’ gemaakt van upcycled en afvalstroom materialen. De objecten zijn bovendien allemaal uniek, want ze zijn ontworpen door architecten of kunstenaars. De camping ligt op een voormalige parkeerplaats die is omgevormd tot een kleine groene oase. Het is dus erg bijzonder wakker worden op deze culturele campingplek. Je slaapt ‘tussen het groen’, maar bent in minder dan tien minuten in het centrum van Rotterdam.

unieke slaapplekken bij culture campsite

CC foto: Culture Campsite

Je eigen caravan of camper pimpen?

Caravanity is een uniek platform over het restylen van (vooral oudere) caravans en campers. Ontdek handige verf- en verlichtingstips of check hoe je een stapelbed bouwt in je camper. Op de website zijn ook een aantal leuke campings op een rijtje gezet. Kortom, als je op zoek bent naar inspiratie en handige DIY-tips voor het pimpen van je eigen caravan of camper, dan is dit platform zeker een aanrader!