Main content

Coffee-to-go uit je eigen beker

Lekker door de Londense straten flaneren met een cappuccino-to-go? Wie weet kost het je binnenkort 28 cent (25 pence) extra. In de Britse politiek gaan stemmen op om een 'Latte Levy', ofwel koffie verkeerd-taks, te heffen op wegwerpbekers. Zo moeten koffiedrinkers gestimuleerd worden om met hun eigen herbruikbare koffiebeker te bestellen. Het uiteindelijke doel is om de afvalberg van 2,5 miljard bekers die in de UK nu jaarlijks worden weggegooid te verkleinen.

Koffiebekers zijn lastig te recyclen. Je kunt ze niet scheiden bij het oud papier, omdat het karton een plastic laagje en koffieresten bevat.

Wist je dat je hier in Nederland bij een aantal koffieketens al positief beloond wordt als je met je eigen mok besteld? Zo krijg je bij Starbucks, Kiosk en op sommige universiteiten een korting op je warme drank.

Tips om je herbruikbare beker zo milieuvriendelijk mogelijk te gebruiken: spoel hem om met koud water en was de beker uiteindelijk in een volle, energiezuinige afwasmachine (energielabel A).

Bestel onderweg met je eigen koffiebeker

Jij en je koffiebeker?

Ga jij al op pad met je eigen meeneembeker? Waarom wel of waarom niet? En zou zo’n prijsprikkel jou stimuleren om onderweg koffie, thee of warme choco met je eigen mok te bestellen? Laat het ons hieronder weten!

Bron: Nieuwsblad.be / Volkskrant