Skip to: Coffee-to-go uit je eigen beker

Zootje Geregeld website

Alleen al onderweg drinken we in Nederland elke dag honderdduizenden kopjes koffie en thee. Haal jij een coffee-to-go met je eigen herbruikbare beker? Dan kun je op steeds meer plekken korting krijgen op warme drank. Op die manier worden koffiedrinkers gestimuleerd om met hun eigen koffiebeker te bestellen. En daarmee maken we onze afvalberg natuurlijk een flink stuk kleiner.

Koffiebekers zijn lastig te recyclen. Je kunt ze niet scheiden bij het oud papier, omdat het karton een plastic laagje en koffieresten bevat.

Wist je dat je hier in Nederland bij een aantal koffieketens al positief beloond wordt als je met je eigen mok besteld? Zo krijg je bij Starbucks, Kiosk en op sommige universiteiten een korting op je warme drank.

Tips om je herbruikbare beker zo milieuvriendelijk mogelijk te gebruiken: spoel hem om met koud water en was de beker uiteindelijk in een volle, energiezuinige afwasmachine (energielabel A). Meer weten? Check deze info en tips over het meenemen van je eigen meeneembeker.

Bestel onderweg met je eigen koffiebeker

Jij en je koffiebeker?

Ga jij al op pad met je eigen meeneembeker? Waarom wel of waarom niet? En zou zo’n prijsprikkel jou stimuleren om onderweg koffie, thee of warme choco met je eigen mok te bestellen? Laat het ons weten!