Skip to: Creatief met pallets: 4 leuke ideeën

Zootje Geregeld website

De maand maart is aangebroken en dat betekent dat de lente voor de deur staat! Veel mensen beginnen rond deze tijd hun tuin in orde te maken. Heb jij ook de ‘tuinkriebels’ en ben je op zoek naar leuke tuinideeën? Van oude pallets kun je de mooiste creaties maken: van moestuinbak tot insectenhotel. Ontdek hieronder de leukste upcycle ideeën met (tweedehands) pallets.

1. Verticaal tuinieren met pallets

Verticaal tuinieren is al een tijdje helemaal hip. En dat is niet zo gek: met verticaal tuinieren tover je jouw tuin of balkon om tot een groene oase. Je kijkt niet langer tegen een kale muur of schutting aan, maar tegen een wand van groene planten. En met paar pallets wordt verticaal tuinieren wel heel gemakkelijk. Door de pallets deels dicht te timmeren creëer je langwerpige plantenbakken. Een andere optie is om plantenbakhouders tegen de pallet aan te timmeren.

pallet met bloempotten en planten

2. Creatief met pallets: je eigen moestuinbak

Wil je graag een eigen moestuintje beginnen? Dan is een moestuinbak van pallets een leuk idee. Je kunt hier bijvoorbeeld je eigen aardbeien in kweken. Zorg dat je een pallet gebruikt met wat ruimte tussen de planken. Zo kunnen de planten er mooi tussen groeien en blijven de aardbeien zelf uiteindelijk droog op het hout liggen. Maak de zijkanten dicht met houten latten of met worteldoek. Vul vervolgens de pallet met aarde of potgrond. Je kunt ook meerdere pallets op elkaar stapelen en zo een ‘moestuintafel’ creëren. Tip: wist je dat je van ‘oude’ vruchten en groenten, nieuwe plantjes kunt kweken?

moestuinbak met plantjes gemaakt van pallet

3. DIY insectenhotel

Ben je gek op bijen en insecten in je tuin? Dan mag een insectenhotel natuurlijk niet ontbreken. Met dit luxe hotel gemaakt van pallets lok je verschillende kleine beestjes naar je tuin. Door meerdere pallets op elkaar te stapelen creëer je verschillende verdiepingen. Plaats tussen de verdiepingen verschillende opvulmaterialen: denk bijvoorbeeld aan dennenappels en houten stammetjes met gaten. Zorg voor gladde randen zodat de vleugels van de bijen niet beschadigen.

insectenhotel op grasveld gemaakt van pallets

4. Toffe meubels van pallets

Met een beetje creativiteit heb je zo de mooiste pallet meubels ontworpen. Op zoek naar inspiratie? Pinterest staat vol met leuke ideeën voor palletmeubels in de tuin. Van een simpele bijzettafel tot een luxe loungebank: er is keuze genoeg voor de Handige Harry’s én de mensen met twee linkerhanden.

bank gemaakt van pallets

Heb jij wel eens wat gemaakt van pallets? En welke leuke upcycle ideeën ken jij nog meer met pallets? Deel jouw tips en ervaringen op de Facebookpagina van Zootje Geregeld!