Skip to: De helden die onze straten schoonhouden

Zootje Geregeld website

Deze week werden de ‘Uitblinkers van het jaar’ bekend gemaakt. Straatreiniger Jacko van Harm won deze prijs vanwege zijn bijzondere inzet om de gemeente Terneuzen schoon te houden. Zijn geheim: plezier in zijn vak en betrokkenheid bij de buurt. 

De bende van Oeteldonk

In de categorie teams won het Team Den Bosch, dat elk jaar de uitdaging aangaat om tijdens carnaval de straten van de binnenstad schoon te maken.
In dit filmpje zie je hoe de Brabantse reinigingshelden de puinhopen van Oeteldonk opruimen terwijl de laatste carnavalsvierders de kroeg uitrollen. Tijdens vier dagen carnaval wordt in totaal ruim 45.000 kilo vuil opgeruimd.

Waar anderen snel zouden wegrennen bij het aanzicht van de carnavalsbende, zet dit team er juist een tandje bij. Ook denkt het team mee over hoe ze zelf het werk kunnen verbeteren, zoals het inzetten van de innovatieve “schuif” die ontwikkeld is om snel plastic bekers op te ruimen. Verder zorgt het team voor inzicht in de werkzaamheden door het gebruik van social media.

Uitblinker van het jaar verkiezing

Met de verkiezing van Uitblinker van het jaar wil de NVRD het werk van de (straat)reiniger ook dit jaar weer op een speciale manier in de schijnwerpers zetten. De prijzen werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres van Nederland Schoon.

Wie zou jij nomineren als uitblinker?

Heb jij een buurman of buurvrouw die zijn/haar stinkende best doet om jouw buurt mee schoon te houden? Tag hem of haar hieronder (hij/zij hoeft niet per se bij de reinigingsdienst te werken ;-).