Skip to: Foodbattle: de wedstrijd om minder eten weg te gooien!

Zootje Geregeld website

Gemiddeld gooien we per persoon per jaar 40 kilo goed eten weg. Dat kan wel wat minder! Doe mee met de wedstrijd die draait om slim kopen, koken en bewaren: de Foodbattle!

foodbattle: wedstrijd minder eten weggooien - tegen voedselverspilling

 

Eten en drinken weggooien is zonde. Je geeft geld uit voor niets en de productie van voedsel kost veel energie en grondstoffen. Minder eten weggooien begint met goed plannen. Bedenk wat je nog in huis hebt, wat op moet voordat het bederft en welk gerecht je daarmee kunt maken. Als je meedoet aan de Foodbattle houd je dagelijks bij wat je weggooit en krijg je allerlei tips om thuis meteen toe te passen. Zo wordt je in no-time een keukenheld die alles goed afweegt, goed bewaart en niks verspilt.

Uit eerdere battles is gebleken dat mensen die meedoen na drie weken 20% minder voedsel verspillen dan in de eerste week. Dat is natuurlijk een mooi resultaat! Het leuke is dat je aan de Foodbattle individueel kunt deelnemen, maar ook in een groep. Jouw resultaten worden vergeleken met het landelijk gemiddelde of met je groepsgenoten.

Ben jij dus benieuwd hoeveel eten jij weggooit en hoe je het makkelijkst bezig kunt gaan met minder eten weggooien? Neem dan eens een kijkje op de website van de Foodbattle.

 

Wat wil jij kwijt?

Weet jij hoeveel eten jij weggooit? Ben je er bewust mee bezig om dit zo min mogelijk te doen? Vind je dit makkelijk of juist moeilijk, en waarom? Lijkt het je wat om mee te doen aan de FoodBattle? Laat het hieronder weten!