Skip to: Grote belangstelling voor Zero Waste Tours in Nederland

Zootje Geregeld website

Tijdens de Week Zonder Afval vonden op zaterdag 12 september voor het eerst in Nederland op grote schaal Zero Waste Wandeltours plaats. In meer dan 25 plaatsen in het hele land – van Amsterdam tot Nijmegen en van Sittard tot Harderwijk – gingen honderden mensen onder leiding van een lokale zero-waste-gids op pad om meer te leren over afvalvrij boodschappen doen. Door de tips & tricks die de deelnemers kregen, zullen hun prullenbakken na het boodschappen doen vanaf nu beduidend minder vol zitten met onnodige plastic verpakkingsmaterialen.

mensen krijgen uitleg bij winkel bij zero waste wandeltours

De Zero Waste Wandeltours zijn een initiatief van Zero Waste Nederland – de organisatie die sinds 2018 jaarlijks duizenden mensen inspireert om hun leven met minder afval in te richten en die de bekende ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’- raamstickers verspreidt. Oprichtster en initiatiefneemster Elisah Pals: “Van thee- en kaasproeverijen, tot kortingen op het assortiment wanneer de deelnemers aan de tour hun eigen verpakking lieten vullen: in heel Nederland deden lokale ondernemers enthousiast mee om de Zero Waste Wandeltours tot een groot succes te maken. Heel bijzonder!”

Tijdens de tours kregen de deelnemers veel praktische tips over de winkels waar ze in hun woonplaats voor de wekelijkse boodschappen met hun eigen verpakking terecht kunnen en leerden ze van alles over het gebruik van de verschillende alternatieve verpakkingsmaterialen: zoals katoenen zakken voor brood, groenten en fruit, en bijenwasdoeken voor het meenemen en vershouden van kaas.

Gemist?

Enkele tours vinden nog plaats op 10 oktober, de dag van de Duurzaamheid. Aanmelden hiervoor kan op de site van Zero Waste Nederland. Daarnaast zijn er – vanwege het succes – in sommige
plaatsen al plannen voor een tweede Zero Waste Wandeltour op korte termijn. Op de site van Zero Waste Nederland vind je de tips & tricks voor een duurzamer leven met minder afval op een rijtje.