Skip to: Kerstster van takken

Zootje Geregeld website

Heb jij of hebben je buren laatst bomen gesnoeid? Wacht nog even met het wegbrengen van je snoeiafval, want van die takken maak je heel gemakkelijk kerstversiering! Het enige wat je nodig hebt, zijn droge takken, touw en takjes groen en eventueel wat extra versiering zoals kerstballen. En klaar is jouw kerstster! Dus duik je tuin in en snoeien maar of speur naar mooie losse takken tijdens een boswandeling.

STAP 1: takken op maat knippen

Bepaal de grootte van je kerstster. De lengte van de tak zal de doorsnede van je ster zijn. Wij maakte een middelgrote en een kleine ster. Voor de middelgrote ster neem je 5 takken met een lengte van ongeveer 50 cm en voor het kleintje een lengte van ongeveer 25 cm. Gebruik een snoeischaar voor het opmaat knippen en verwijder alle zijtakjes. Zorg ervoor dat de takken droog zijn.

DIY kerstster stap 1

STAP 2: vorm voor kerstster maken

Leg de taken in de vorm van een 5-hoekige ster voor je op tafel. Het is soms even puzzelen, maar zoals je hier ziet levert het dit resultaat op. Knip 8 stukjes (van ongeveer 30 cm) van het touw.

DIY kerstster stap 2

STAP 3: aan elkaar knopen

Maak de twee takken met het touwtje op elke hoek van de ster stevig aan elkaar vast. Zorg ervoor dat de takken bovenop elkaar liggen.

DIY kerstster stap 3.1

Doe hetzelfde voor het midden van de ster, waar twee takken elkaar kruizen. Het is niet per se nodig om dat voor alle 5 de knooppunten te doen. Zorg ervoor dat het eindresultaat stevig genoeg is.

DIY kerstster stap 3.2

 

STAP 4: versieren

Nu komt het leukste deel: ga los op de versiering. Kijk wat jij aan takjes groen in jouw tuin vindt of vraag aan jouw buren, familie of vrienden. Wij gebruikte klimop, dennentakjes en lavendeltakjes. Je kunt ook kijken wat voor andere kerstversiering, bijvoorbeeld kerstballen, je nog is huis hebt om wat kleur toe te voegen.

Kerstster stap 4

Eindresultaat: je zelfgemaakte kerstster

Tadaaa! Dit is het resultaat van ons knutselwerk. Hoe ziet die van jou eruit? Of heb je andere leuke ideeën voor duurzame kerstversiering? Deel het met ons op Facebook.

DIY kerstster eindresultaat