Skip to: Knutselen met bladeren: 4 leuke ideeën

Zootje Geregeld website

De herfst is begonnen! Dat betekent dat de bladeren aan de bomen weer prachtige kleuren krijgen. De vallende bladeren kun je handig gebruiken voor het maken van compost. Maar ze vormen ook leuk knutselmateriaal. Hieronder delen we 4 toffe ideeën om te knutselen met bladeren. Dus trek je jas aan en verzamel de mooiste herfstbladeren!

eekhoorn gemaakt van papier en bladeren

1. Vrolijke bladerdieren

Schattig zijn ze he? Met een hoopje bladeren, papier, schaar en een lijm kun je de leukste bladerdiertjes maken. Denk bijvoorbeeld aan een eekhoorn, een egel of een vogeltje. Of laat je fantasie de vrije loop en maak een dier dat nog niet bestaat.

egel gemaakt van papier en bladeren

2. Hoedje van papier… én bladeren!

Eén, twee, drie, vier, hoedje van bladeren en papier! Van verschillende natuurlijke materialen uit de tuin kun je een sierlijke ‘kroon’ maken. Ook leuk als verjaardagshoed!

jongen met herfst kroon gemaakt van bladeren

3. Kleurrijke krans van bladeren

Tijdens de grijze, regenachtige herfstdagen kan je voordeur wel wat extra kleur gebruiken. Met deze vrolijke krans wordt jouw voordeur een echte blikvanger. Je kunt de krans decoreren met oranje en rode bladeren, maar denk bijvoorbeeld ook aan besjes, dennenappels en lampionnetjes van de lampionplant.

Tip: als basis voor het maken van de krans kun je een krans van stro nemen. Met een ijzerdraadje kun je de bladeren, besjes, dennenappels en lampionnetjes makkelijk aan de krans vastmaken.

rode krans van bladeren

4. Enge spookjes en griezelige Dracula’s tijdens Halloween

Over een paar weken is het weer de meest griezelige dag van het jaar: op 31 oktober vieren we Halloween. Ben je op zoek naar leuke ideeën om je huis te decoreren? Pluk wat bladeren van de straat en tover ze met een likje verf om tot enge spookjes en griezelige Dracula’s.

halloween spookjes gemaakt van bladeren

Knutsel jij wel eens met bladeren? We horen graag jouw tips en ideeën! Je kunt ze delen via de Facebookpagina van Zootje Geregeld. Benieuwd naar meer leuke herfstideeën? Ontdek hier hoe je jouw eigen zadelhoes maakt van een oud zeil.