Skip to: Knutselen met een kartonnen doos

Zootje Geregeld website

Nu we minder de deur uit kunnen, zijn online bestellingen erg handig. En die ontvang je vaak in dozen. Die dozen kun je bewaren voor als je iets via Marktplaats of een ander platform verkoopt en het opstuurt. Een lege doos is dan een handige verpakking. Wat ook leuk is: knutsel er een televisie van met je kinderen. En wist je dat katten dol zijn op kartonnen dozen? Hieronder vind je een aantal tips om te knutselen met kartonnen dozen.

Knutselen met kinderen

Op internet vind je allerlei inspirerende knutsel ideeën voor je kinderen. Voor de meeste heb je niet meer nodig dan plakband of tape, lijm en een schaar. En natuurlijk dozen. Maak bijvoorbeeld een bedje voor een pop of knuffel. Of tover een grote kartonnen doos om in een televisie. Na het knutselen kunnen de kinderen zelf de hoofdrol spelen in een zelfbedachte programma. Speelplezier gegarandeerd!

Poppenbed van kartonnen doos
tv van kartonnen doos

Kattenhuis

Een lege doos vinden katten heerlijk om in te liggen. Een schoenendoos, een doos uit de supermarkt, de verpakking van een online bestelling – voor je kat is het allemaal fantastisch. Wil je graag wat meer luxe voor je kat, dan kun je er een mooi huisje van bouwen. Het enige dat je nodig hebt, is een doos, lijm of tape een schaar en een stift. Dit filmpje laat zien hoe het je gemakkelijk een prachtig kattenhuis maakt:

Weggooien

Tien andere hergebruiktips vind je hier. Zit er niets voor jou bij of heb je geen plek om dozen te bewaren? Gooi het dan weg in de papiercontainer. Scheur grote kartonnen dozen wel even in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

 

CC foto’s: Hello Bee, Zuinig met tante Dora en Mamaliefde