Skip to: 9x creatief knutselen met lege wc-rolletjes

Zootje Geregeld website

Als er één knutselmateriaal is dat we altijd in huis hebben, dan zijn het lege wc-rollen. Met een beetje fantasie maak je van deze kartonnen rolletjes de leukste creaties. Heb jij thuis nog lege wc-rolletjes liggen? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze voor deze handige #TrashHacks en mooie knutselwerken.

  1. Stempelen met een wc-rol

Kinderen zijn gek op stempelen. Door de flexibiliteit van lege wc-rollen zijn de rolletjes erg makkelijk om te toveren tot echte stempels. Zo maak je bijvoorbeeld een hartjes-stempel door de wc-rol iets in te deuken. Vervolgens doop je de onderkant van de wc-rol in de verf en stempel je op het papier. Simpel toch?

  1. Wc-rollen rups als pennenbak

Met deze vrolijke pennenbak van wc-rolletjes slingeren er nooit meer losse pennen door je huis. Pak de wc-rolletjes in met gekleurd papier en geef de rups pootjes van gekleurde pompons. Zet de rups met lijm vast op een stuk karton en tada: je eigen rupsen pennenbak!

  1. Kunst aan de muur

Maak van lege wc-rollen je eigen wall art! Versier je huis bijvoorbeeld met dit gouden glitter maantje. Maak eerst de rand van het maantje van stevig karton. Vul de binnenkant vervolgens met geknipte stukjes wc-rol. Met een beetje lijm en gouden glitters maak je zo een bijzonder kunstwerk voor aan de muur.

  1. Kweekpotjes maken

Het is weer lente: hoog tijd om de tuin aan te pakken. Ben jij van plan om kruiden, bloemen of groenten te zaaien? Gebruik dan lege wc-rolletjes als kweekpotjes. Knip de onderkant van de wc-rol op een paar plekken in en vouw de randen naar binnen. Et voilà: je eigen kweekpotje.

  1. Dieren knutselen

Met een beetje fantasie kun je een lege wc-rol omtoveren tot elk dier. Wat dacht je van een lieveheersbeestje (DIY video), een bijtje met vleugels of een haan met een hanenkam?

  1. Wc-rol als inpakpapier houder

Met een wc-rol als inpakhouder heb je nooit meer last van afrollend inpakpapier.

  1. Vogelhuisje

Kan jouw raamkozijn ook wel wat decoratie gebruiken? Met dit vrolijke vogelhuisje heb je het kozijn in een handomdraai opgefleurd. Ontdek hier hoe je zo’n leuk vogelhuisje maakt.

  1. Duurzame cadeauverpakking

Heb je even geen cadeaupapier in huis? Of wil je jouw cadeaus duurzamer inpakken? Dan kun je van een wc-rol ook gemakkelijk een leuke cadeauverpakking vouwen (natuurlijk bedoeld voor kleine cadeautjes). Versier hem met stift of papier. Met een mooie strik maak je hem helemaal af. Tip: past het cadeautje er niet in qua lengte? Gebruik dan een lege keukenrol als cadeauverpakking.

  1. Handige kabelopberger

Wordt je soms ook gek van alle los slingerende kabeltjes in huis? Vul dan een (schoenen)doos met lege wc-rolletjes en gebruik het als kabelopberger!

CC foto kabelopberger: https://www.knowstuf.com/