Skip to: Minibieb voor buurtboeken

Zootje Geregeld website

Het is heerlijk om je af en toe helemaal te verliezen in een boek. Of het nou een dikke pil is of een klein weg-lees-verhaal: voor de meeste mensen blijft boeken lezen een heerlijk ontspannen bezigheid. Maar boeken zijn ook typisch van die dingen die je maar één keer gebruikt om ze daarna ergens in een kast te laten verstoffen.

Veel leuker is het natuurlijk om boeken te delen. Zo heeft er na jou ook nog iemand plezier van. Precies met die gedachte is het idee van de Minibieb ontstaan. Een plek waar mensen boeken van elkaar kunnen lenen, zonder dat je een abonnement hoeft te hebben. Het is dan natuurlijk wél leuk als je niet alleen maar leent, maar je eigen boeken ook deelt.

Wat is een Minibieb precies?

Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis. Of een klein plankje bij iemand in de tuin. Allebei zijn het mooie voorbeelden van een mini-bibliotheek. Volgens de website minibieb.nl zijn er geen vaste regels voor wat een Minibieb is. Zo lang je als buurtbewoner of toevallige bezoeker maar een boek kunt lenen, ruilen of achterlaten.

Er zijn intussen al bijna 1.000 Minibiebs in Nederland. En daar zitten bijzonder mooie exemplaren bij!

 

Minibieb
© Barbara Gelcich

 

Minibieb zierikzee
© Minibieb.nl

Minibieb Deurne
© Deurnedraaitdoor.com

Wat wil jij kwijt?

Lees jij veel? En koop je dan meestal boeken, of heb je bijvoorbeeld een abonnement op de bibliotheek? Kende je het fenomeen Minibieb al? Wat vind je ervan? Praat mee!