Skip to: Op zoek naar een duurzaam cadeau? Kies voor de Sustainable Fashion Giftcard 

Zootje Geregeld website

Cadeaukaarten zijn leuk om te geven én te krijgen. Extra leuk als je hem kunt besteden bij toffe duurzame merken en initiatieven. Maak kennis met de Sustainable Fashion Giftcard! Zootje Geregeld sprak met Nanette Hogervorst, oprichtster van dit mooie concept.    

Wat is de Sustainable Fashion Gift Card? 

“De Sustainable Fashion Giftcard (SFGC) is een cadeaukaart die je kunt inzetten bij duurzame mode én lifestyle ondernemers. Zoals bepaalde merken, winkels, maar ook aan kledingbibliotheken en ervaringen als repair- en naaiworkshops.   

Daarnaast is de SFGC een community van ondernemers die samen duurzame mode en lifestyle in de schijnwerpers willen zetten. Zo werken we nu aan een mini-docu waarin we het verhaal vertellen achter 10 bij de SFGC aangesloten pioniers, waaronder de snelgroeiende (web)winkel Sophie Stone en circulaire modehub de Naaierij. Op deze manier hopen we te laten zien welke impact je maakt zodra je onze kaart koopt en verzilvert, maar zorgen we ook dat deze pioniers in de spotlights staan. ”

sustainable fashion giftcard
Foto Credits: https://www.instagram.com/thedenisebakker/ 

Hoe ben je op het idee gekomen om dit op te richten?  

“Ik heb jaren gewerkt op gebied van communicatie en duurzaamheid in de financiële sector. Ik vond duurzaamheid en mode ontzettend interessant en wilde daar iets mee doen. Ik ontdekte alleen dat ik veel wist van duurzaamheid, maar weinig over mode. Ik heb toen lang een eigen online magazine/blog gehad waarin ik schreef over mode, duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Dat magazine was mijn ontdekkingstocht naar wat duurzame mode betekent. Uiteindelijk is het idee voor de giftcard ontstaan.   

De SFGC inspireert mensen om een duurzame keuze te maken. En het is een heel tof cadeau om ook je eigen vrienden of familie te inspireren. Met een giftcard kan de jarige een cadeau uitzoeken die hij/zij ook daadwerkelijk gaat gebruiken! Zo voorkomen we ook nog eens dat we elkaar cadeaus geven die uiteindelijk ergens onderin een la belanden of zelfs in de prullenbak.” 

“De SFGC inspireert mensen om een duurzame keuze te maken.”

Hoe kunnen mensen de Sustainable Fashion Giftcard kopen? 

“Direct op onze website!”

Waar kun je allemaal shoppen met de Sustainable Fashion Giftcard? 

“Op dit moment kan je bij zo’n 80 ondernemers onze giftcard besteden. Van winkels en webshops, zoals BrandMission en The Blind Spot, tot prachtige merken als MUD Jeans en, Ana Dyla. Naast winkels en webshops kun je met de SFGC ook terecht bij innovatie circulaire retailconcepten zoals kledingbibliotheek Iconic Wardrobe en ervaringen zoals het maken van je eigen tas bij Monsak, leer je eigen lingerie maken bij Naaicafé De steek of wordt bewuster van je eigen koopgedrag en stijl door een stylingsessie te volgen.”  

kleding aan rek

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

“We willen zorgen voor een aanbod van échte koplopers met genoeg keus waar mensen ook écht behoefte aan hebben. In tegenstelling tot veel andere giftcards en platformen, richten wij ons steeds meer op kwaliteit en relevantie i.p.v. kwantiteit. Daarnaast hoop ik dat de SFGC uiteindelijk wordt gezien als een manier om voor mensen, bedrijven én overheden doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te behalen. En dat het over een paar jaar vanzelfsprekend is dat mensen een duurzame giftcard cadeau geven. Ook hoop ik dat bedrijven en overheden voor de SFGC kiezen als zij hun medewerkers iets cadeau willen doen.”  

Heb je nog handige tips voor onze lezers? 

“Iemand anders ‘trash’ is weer iemand anders ‘treasure’. En natuurlijk, hergebruiken en recyclen is goed! Maar als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor iemand, raad ik natuurlijk de Sustainable Fashion Giftcard aan!” 

Kom ook naar de speciale editie van het repair café, Naaierij X SFGC, op 27 mei, 12:00-16:00, in Den Haag. Tijdens de Week Zonder Afval organiseren de Naaierij en de Sustainable Fashion Gift Card een speciale editie van het Repair Café. Iedereen die komt repareren krijgt een giftcard cadeau om duurzame mode verder te ontdekken.  Nanette, oprichter van de SFGC, zal ook komen repareren en gaat graag in gesprek over alle uitdagingen en vragen die je hebt met betrekking tot duurzame mode. Het Repair Café is kosteloos. Je vind hier meer informatie over het event.