Skip to: Oude matras is nog een hoop waard

Zootje Geregeld website

We brengen allemaal heel wat uren van ons leven door op een matras. Tijd voor een nieuwe? Dan wil je vast zo snel mogelijk af van de oude. Kun je ‘m niet doorverkopen of weggeven? Breng de matras dan naar de milieustraat. Dan krijgt hij nog een tweede leven. Hoe zit dat?

Naar de stort ermee

Een oude matras lijkt niet veel meer waard, maar niets is minder waar. Matrassen worden volledig gerecycled en daar komen geen handen meer aan te pas. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de oude matras naar de stort (oftewel milieustraat) bij jou in de buurt te brengen. Gooi de matras niet bij het grofvuil, maar in de speciaal daarvoor bestemde container.

Matrassenshredder

In zo’n container gaan ongeveer negentig matrassen en dan wordt de boel naar een apart recyclestation gebracht. Een enorme ‘matrassenshredder’ maakt korte metten met alle afgedankte matrassen gevuld met foam tot metalen pocketveren. Al het materiaal wordt hergebruikt. Zo wordt foam samengeperst en verwerkt tot een grondstof voor de demping van (jawel) sportvelden.

Ophalen

En heb je geen vervoer voor zo’n gevaarte? Informeer bij je gemeente of het mogelijk is de matras te laten ophalen.