Skip to: Waste = feest: kom naar het duurzaamheidsfestival op forteiland Pampus

Zootje Geregeld website

Fort Pampus

Afval, is het een waste of een feest? Als het aan Pampus ligt is het dat laatste. En daarom zal aanstaande zaterdag en zondag het hele forteiland bruisen van de positieve (en groene!) energie tijdens het Puur Pampus afvalfestival. Of liever gezegd: afvalvrij festival!

Puur Pampus

In samenwerking met mensen van onder andere platform Samen Sneller Duurzaam en bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan het Pampus Off-Grid Consortium organiseert het forteiland voor jong en oud het zero waste feest ‘Puur Pampus’. Twee dagen lang staat alles op het forteiland in het teken van groener denken en groener doen.

Het hele weekend van 7 en 8 juli zal in het teken staan van duurzame ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. En als je wilt kun je nog blijven slapen ook.

Wat je kunt verwachten? Overal tips over hoe je zelf kunt bijdragen aan een duurzame toekomst en zo je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Maar ook tips over wat je allemaal kan doen met afval zoals up- en recyclen, kunst maken, muziek maken en ja, zelfs opeten…

Er komen kramen in en om het fort met innovatieve uitvindingen. En sprekers, activisten en optimisten die onderwerpen gaan aankaarten als de circulaire economie, de kracht van afvalkunst, overstappen op andere energiebronnen, duurzame mode en biodiversiteit. Er gaat gevliegerd worden met reuzenvliegers, want er is natuurlijk ruim voldoende wind op het eiland, en je kunt ook zelf vliegers leren maken. Verder is er volop duurzaam eten, drinken en kun je shoppen, dansen, ontdekken en niet te vergeten: genieten.

Meer informatie over het festvial vind je op de website van Pampus.

CC foto: Flickr.