Skip to: Trashhack #5: partydress van… vuilniszakken

Zootje Geregeld website

Trashhack: jurk van vuilniszakken

In een vuilniszak naar een gala? Pardon? Het is vast het laatste wat in je op komt als je denkt aan al die prachtige cocktailjurken en zwierige splits die bij zo’n feest horen. Maar niet bij vlogger Amber Scholl. Scholl, die bekend staat om haar video’s waarin ze uitlegt dat je voor weinig geld toch modebewust kunt zijn, maakte een galajurk van, inderdaad, de klassieke donkergrijze vuilniszak. Klinkt vies, maar het resultaat is verbluffend. Wat ze gebruikte voor haar creatie? Duct tape, een zwarte body, een doorzichtige rok, superlijm en oh ja: een pak vuilniszakken.

Trashy dress van vuilniszakken

Ze plaatste haar creatie op Twitter met daar bij de tekst: “When someone calls you trashy, make a dress out of trash bags & prove them fabulously correct.” In no time had ze drieduizend extra volgens, 12.000 likes en wilde iedereen alleen nog maar uit in een vuilniszak. Gelukkig maakte ze een handige DIY video en dus kun je haar ‘trashy dress’ ook zelf maken. Nu alleen nog oppassen dat je nog een lege zak overhoudt voor je échte vuilnis.

Inspiratie op Pinterest

Mocht je het zonde vinden nieuwe vuilniszakken te gebruiken om een jurk van te maken, dan kun je natuurlijk ook plastic opsparen. Van gescheurde tasjes bijvoorbeeld, of van ander plastic dat je anders weg had gegooid. Kijk voor inspiratie ook eens op Pinterest, daar vind je tientallen andere ontwerpen die met plastic zijn gemaakt.

CC foto: Amber Scholl