Skip to: Trash Hack: Zo houd je snoertjes uit elkaar

Zootje Geregeld website

Ze raken altijd in de war, snoertjes. En zolang er niet één oplader bestaat voor alle apparaten hebben we heel wat te ontwarren. Deze 3 trash hacks zorgen dat de boel niet in de war raakt.

1. Koptelefoonhouder

Een oude plastic cadeau-, bank- of kortingskaart? Als deze niet belandt in de speelportemonnee van je (klein)kind, kun je met een paar eenvoudige inkepingen het snoertje van je telefoon op z’n plek houden.

2. Kabelhouder

De wc rol is natuurlijk een klassieker als het gaat om knutselen, maar de lege rol dient nog een gemak, namelijk als snoertjeshouder. Snoeren raken niet meer in de knoop als je deze in een rol stopt. Wie het ongemakkelijk vindt om elke keer in een lege wc rol te graaien kan deze natuurlijk ook beplakken, bijvoorbeeld met washi tape.

3. Work-out telefoonhouder

Vallen de gaten in je sokken? Niet weggooien. Van een oude sok maak je eenvoudig een houder voor je smartphone die de telefoon op z’n plek houdt tijdens het sporten. Knip de sok ten hoogte van de hak open. Schuif de opengeknipte sok over je bovenarm en trek de onderkant naar boven. Vervolgens schuif je de telefoon in de sok. Het resultaat is een prima houder voor je telefoon die ook nog zweet opneemt en passend is voor vrijwel elk type smartphone. Wil je precies weten hoe het werkt? Bekijk het op YouTube.

Geïnspireerd? Kijk op Pinterest voor meer ideeën om snoertjes op te ruimen.

Foto’s en bronnen:
www.knowstuff.com,
www.cnet.com/how-to/