Skip to: TrashHack: Pringles op? Dit kun je met de lege verpakking doen.

Zootje Geregeld website

Hou jij ook zo van een bakje Pringels op z’n tijd? Gooi dan de lege bus niet weg. Met deze TrashHack kun je er ook na het snacken van de zoutjes nog iets mee doen.

Pringles bus ideaal voor hergebruik

Verpakkingen gaan vaak na een kwartiertje al de prullenbak in, maar sommige doosjes, potjes en plastic pakken zijn haast té goed om weg te gooien. Voor de TrashHack van deze week nemen we de Pringles-verpakking onder de loep: een stevige kartonnen bus die je luchtdicht kunt afsluiten met een plastic deksel. Ideaal voor hergebruik dus!

Door de luchtdichte bus blijven de zoutjes veel langer goed en breken ze niet in kleine kruimels, maar het is wel een érg stevige verpakking. Eentje die je makkelijk voor iets nieuws kunt gebruiken.

Van koektrommel tot spaarpot

Op internet staan tientallen voorbeelden van wat je allemaal met een oude Pringles-bus kunt doen. Wat dacht je van een bus om spaghetti in te bewaren? Of een houder voor wattenschijfjes? Je kunt er ook een koektrommel van maken om je (eigen gebakken) koekjes in te bewaren of weg te geven: beplak de bus met een mooi stukje oud cadeaupapier, strik eromheen en klaar is je eco-cadeautje! Pringles-verpakkingen zijn ook ideaal om cadeaus voor kinderen van te maken. Denk aan een persoonlijke spaarpot met de naam van je kind erop. Of, heel eenvoudig, met wat macaroni: een rammelaar.

Popcorn

Je kunt de bus natuurlijk ook vullen met maiskorrels waar je zelf popcorn mee bakt. Enige nadeel is dan alleen dat je daardoor eigenlijk geen Pringles meer hoeft te kopen. Ai! Maar goed, het scheelt wel weer extra verpakkingsafval natuurlijk. En dat is natuurlijk het beste voor het milieu!

Kijk op Pinterest wat je nog meet met de verpakking van de zoutjes kan.

Meer TrashHacks zien? Kijk dan hier op Zootje Geregeld.

CC foto’s: Alwayscraftygirl en Flickr.