Skip to: Trashhack #1: Help! Mijn gft-bak stinkt!

Zootje Geregeld website

Alles leuk en wel, dat afval scheiden. Maarre… vooral het gft-afval kan zo vreselijk gaan stinken! Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat je wekenlang etensrestjes bij elkaar hebt gegooid. De vraag is alleen: wat doe je eraan? 

 

3 frisse trucs van Dr. Groen

Er zijn best wat trucjes om het probleem van stinkende gft-bakken op te lossen. Dr. Groen heeft 3 manieren getest waarmee de geur een stuk dragelijker wordt. Benieuwd? Bekijk dit filmpje:

Nog meer tips

De Gemeente Utrecht vult de tips van Dr. Groen aan:

  • Maak de geleegde gft-bak regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep.
  • Zet je gft-bak als het even kan op een koele plek in de schaduw. Hiermee verminder je onaangename luchtjes in de gft-bak.
  • Zorg ervoor dat de bak altijd een klein stukje openblijft. Bijvoorbeeld met een stukje hout tussen het deksel en de bak. Hoe meer het gft kan doorluchten, hoe minder het gaat ruiken.
  • Gooi alleen droog afval in de gft-bak. Laat gemaaid gras een dagje drogen en laat vochtige etensresten eerst uitlekken. Bij warm weer kan vochtig afval gaan broeien en voor extra stank zorgen. Als het gft-afval droog is, voorkom je dit.

Wat wil jij kwijt?

Heb je er vaak last van dat je gft-bak stinkt? Zo ja, wat doe jij daar dan aan? Of heb je weleens één van bovenstaande trucs gebruikt? Laat het weten op de Facebookpagina van Zootje Geregeld!