Skip to: WasteBoards: Plastic Bakkers

Zootje Geregeld website

Met al dat plastic dat we verzamelen, moeten er toch gave dingen gedaan kunnen worden? Zeker weten, dachten de bedenkers van WasteBoards. Zij maken namelijk met ingezamelde plastic doppen hele gave skateboards, gewoon hier in Nederland. En  als je geluk hebt, bakken ze hem gewoon waar je bij staat!

Plastic Bakkers

Voor het bakken van de plastic skateboards kan beginnen, moeten eerst de belangrijkste ingrediënten verzameld worden: Plastic doppen. Dit gebeurt voornamelijk op muziek festivals, maar ook uit de Amsterdamse grachten in samenwerking met Plastic Whale. Bij elkaar wordt dit een bonte verzameling aan kleuren, die op iedere manier gecombineerd kan worden. Je kunt dus helemaal zelf je Wasteboard samen stellen.

Als je het juiste pallet hebt gekozen, is het aan de plastic bakkers om jouw kleuren in een vorm te stoppen, in een oven te smelten en vervolgens met een pers van 70 kilogram zwaar aluminium de juiste vorm te geven. Door een speciale techniek blijft jouw gekozen kleuren pallet super goed zichtbaar en heb je dus echt je eigen, unieke wasteboard.

A new skate of mind

In Nederland kom je de WasteBoards Bakery meer en meer op festivals en in kleine shops tegen. Ook zijn ze al te vinden in landen als  Australië, Indonesië en de Nederlandse Caraïben. Echter stopt de ambitie van de plastic bakkers hier niet. Ze dromen om uit te breiden naar landen waar plastic afval een nog groter probleem is, om juist daar het plastic afval tegen te gaan en werk voor de lokale bevolking te creëren. A new skate of mind!

Meer weten? Kijk dan op: https://wasteboards.com/.

CC Video: Plastic Whale