Skip to: Wat doe jij op Earth Day aan de plastic afvalberg?

Zootje Geregeld website

earth day

Komende zondag, 22 april, is het weer Earth Day, oftewel de Internationale Dag van de Aarde. Op Earth Day voeren mensen uit 192 landen op een feestelijke wijze actie voor een betere wereld. Dit jaar is het thema plastic afval en dan met name het plastic dat we maar voor één keer gebruiken en daarna meteen weggooien. De plastic tas staat met stip op 1 natuurlijk: wereldwijd worden er per jaar ongeveer een biljoen plastic tasjes gebruikt en dat vaak voor maar vijftien minuten! Gelukkig zijn er steeds meer mensen die het anders doen, maar we zijn er nog niet.

Zelf actie ondernemen
Wil jij meedoen aan Earth Day zondag? Op de website van De Omslag staat een overzicht met activiteiten in heel Nederland waar je aan mee kunt doen. 
Je kunt natuurlijk ook zelf iets ondernemen. Wat dacht je van een dag – of misschien zelfs wel een week – geen plastic in huis halen of weggooien? Zou dat kunnen? Kijk ook eens naar de vlog van Marije die een week lang probeerde zonder plastic te even. Of ga een naar de site ‘Trash is for Tossers’ van de Amerikaanse Lauren Singer. Zij leeft zelfs helemaal zonder afval. En haar leven is er niet minder door geworden, integendeel.

Happy Earth Day!