Skip to: Nu een houder voor je mobiel, wat is het #ge-waste?

Zootje Geregeld website

Heb jij ook vaak dat je je telefoon ergens oplaadt, maar er is geen tafeltje of iets dergelijks bij dat stopcontact waarop je je mobiel kan leggen? Dus je mobiel bengelt maar aan het snoer of ligt op de grond, met het risico dat iemand er per ongeluk op gaat staan? Daar is een handige oplossing voor die je zelf eenvoudig kunt maken. Met een lege shampoofles!

mobiel houder

Wat heb je nodig

  • Een lege shampoofles (kan ook een lege fles van bijvoorbeeld doucheschuim of wasmiddel zijn)
  • Stift
  • Snijmes of scherpe schaar
  • Lijm
  • Kleurig (inpak)papier om de houder mee op te leuken

Stap 1: de basis

Trek de eventuele etiketten van de fles en maak de fles goed droog. Leg je mobiel op de lege fles en teken met een stift uit hoe groot de voorkant van de houder moet worden (zo’n 20 bij 12 centimeter gemiddeld). Aan de achterkant, of de rug, van de houder maak je een gat voor de oplader. Met een stift teken je uit waar deze opening moet komen en hoe groot deze moet worden.

Stap 2: knippen maar

Met een schaar of snijmes knip of snijd je de voorkant van je houder uit evenals de opening voor de oplader.

Stap 3: mobiel erin

Met gekleurd papier, stof of stickers versier je de houder. Je kunt ‘m ook nog verder versieren met lint, steentjes of kant. Je mobiel stop je in de houder en de oplader past door de opening aan de achterkant. Klaar!

Filmpje

In dit filmpje kun je de stappen nog even bekijken en binnen 5 minuten weet je hoe je je eigen telefoonhouder maakt uit een lege shampoofles!

En hier kun je de uitgebreide instructie (in het Engels) nog doorlezen.

Meer DIY mobiel houders

Behalve uit lege shampooflessen, kun je ook met bijvoorbeeld karton en textiel je eigen houder knutselen. Heb jij nog andere ideeën? We horen ze graag! Deel ze op onze Facebookpagina!

CC foto: makeit-loveit.com