Skip to: Pimp je pot

Zootje Geregeld website

Heb jij lege glazen potten in huis? Die kun je natuurlijk naar de glasbak brengen, maar je kunt er nog veel meer mee. Ze zijn ideaal om van alles in op te bergen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als voorraadpot voor rijst, pasta, suiker, kruiden, losse thee enz. Of voor pennen, potloden, garen, knopen en wattenstaafjes. Met een beetje verf teken je een mooie tekening op een glazen pot en maak je er een gave kaarsenhouder van. En als jij of iemand in jouw omgeving zelf jam of chutney maakt, dan zijn lege glazen potjes ook ideaal.

Alle tips verzamelen

Op dit bord op Pinterest zijn allerlei ideeën voor het hergebruiken en pimpen van glazen potten verzameld. Je kunt ook alleen de deksels aanpakken, bijvoorbeeld door er beesten op te maken of, wat simpeler, een lapje stof op te plakken of het te beschilderen. Wat doe jij met glazen potten? Heb jij tips om ze een tweede leven te geven? We zijn benieuwd! Deel jouw tip op Facebook.

opbergpot

Glas recycling

Zijn bovenstaande tips niets voor jou? Dan gooi je je lege glazen potten en flessen natuurlijk in de glasbak. Glas kan eindeloos gerecycled worden! Wil je meer lezen over hoe dat gaat? Lees dit interview met Bianca Lambrechts van Maltha Glasrecycling.

cc foto: Jaus