Skip to: Grote babyspullen doneren aan goed doel

Zootje Geregeld website

Baby’s groeien als kool: voor je het weet past de kleine niet meer in dat ene leuke rompertje of in die fijne kinderwagen. Je kunt vervolgens iemand anders blij maken met deze babyspullen, bijvoorbeeld door ze weg te geven aan een goed doel. Wil je grote spullen doneren, zoals een kinderwagen of ledikantje? Dan is het goed om te weten dat niet alle goede doelen grote babyspullen aannemen. Hieronder zetten we een aantal organisaties op een rij die (in overleg) meestal wél grote babyspullen aannemen.

Kleine babyspullen doneren

Kleine spullen kun je via diverse organisaties doneren, bijvoorbeeld via Stichting Babyspullen. Deze stichting maakt babystartpakketten met o.a. babykleding, verzorgingsproducten en beddengoed. Ze hebben 200 inzamelpunten door het hele land, dus grote kans dat er één te vinden is bij jou in de buurt.

Heb je nog spullen over uit een medisch kraampakket? Dan kun je deze inleveren bij een van de 200 inzamelpunten van Stichting Baby Hope. Zij geven de materialen uit het kraampakket vervolgens door aan projecten in ontwikkelingslanden.

baby staat in ledikant

Grote babyspullen doneren

Stichting Babyspullen neemt zelf geen grote spullen aan, maar gelukkig zijn er diverse (lokale) organisaties en stichtingen die dat wel doen. Wil je zelf iets doneren? Neem dan van tevoren contact op met de organisatie. Sommige organisaties vinden het bijvoorbeeld prettig om van tevoren te kijken of er belangstelling is. En soms wil een organisatie eerst checken of er nog plek is bij hun in de opslag.

Sommige verloskundigenpraktijken nemen ook grote babyspullen spullen aan. Zij weten soms adresjes waar de babyspullen goed van pas komen. Tot slot kun je jouw babyspullen ook een tweede leven geven via Marktplaats, kringloopwinkels en Facebook-groepen. Zo kun je gezinnen die het wat minder breed hebben een handje helpen!

Ken jij een stichting die ook grotere babyspullen aanneemt, maar niet op bovenstaand lijstje staat? Laat het ons dan weten, we vullen de lijst graag aan! Benieuwd bij welke adresjes je zelf terecht kunt om babyspullen te huren, lenen of ruilen? Check dan hier de mogelijkheden.