Skip to: Tips voor een zomerse BBQ-avond

Zootje Geregeld website


De zomer is in volle gang! Heb jij de barbecue al een keer aangestoken? We delen een paar heerlijke recepten en tips voor jouw eerstvolgende barbecue-avond. 

kind bij barbecue

Barbecue met een twist

Inmiddels weet jij vast hoe je een lekkere barbecuemaaltijd op tafel zet en wat de beste saus is voor bepaalde gerechten. Maar welke groenten gooi jij op de grill? In een paar simpele stappen bereid je deze heerlijke steak van bloemkool. Ben je een echte barbecueliefhebber en vind je het leuk om je uit te leven boven de grill? Ontdek dan dit lekkere recept voor watermeloen op de barbecue. Door deze watermeloen langere tijd op de barbecue te grillen, krijgt hij een heerlijke bite. En het zal je misschien verbazen, maar ook fruit smaakt heerlijk op de barbecue. Ga bijvoorbeeld voor deze pittige bakbanaan met limoen en chili!

watermeloen en groentespiezen op barbecue

Bonus barbecue-tips

  • Eten over? Gebruik het een dag later voor de lunch of als avondeten. Een gepofte aardappel kun je de volgende dag nog heerlijk verwerken in een omelet en van restjes (vega)kip kun je een lekkere caesar salade maken.
  • Gebruik tijdens een barbecue buitenshuis herbruikbaar servies. Zonde om geld uit te geven aan wegwerpservies dat je na één avond al in de prullenbak gooit. Als je zelf geen herbuikbaar picknickservies hebt, kun je het misschien lenen van vrienden of familie.
  • Ga je een nieuwe barbecue kopen? Elektrische barbecues en gasbarbecues geven minder rook dan barbecues met houtskool of briketten. Fijn voor je gasten en de buren, want in die rook zit fijnstof en andere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een elektrische barbecue is nog heel makkelijk ook. Stekker erin en barbecueën maar!
  • Waar laat je al je barbecue afval? Gooi het as van houtskool en briketten bij het restafval en niet bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft). Vlees- en visafval hoort bij het gft. Om stank in je gft-bak te voorkomen, kun je krantenpapier om vlees- en visafval heen wikkelen. Heb je twijfels over de juiste bak voor ander soort afval? Neem dan eens een kijkje in de Afvalscheidingswijzer.
barbecue