Skip to: Trash hack: clutch van oude koffiepakken

Zootje Geregeld website

Lege verpakkingen: we gooien ze dagelijks in de prullenbak, maar kunnen er nog zoveel moois van maken. Kunstenares Carolien Adriaansche vertelde laatst nog op Zootje Geregeld hoe ze kunst maakt van plastic afval, maar ook met snoeppapiertjes, lege chipszakken én koffieverpakkingen maak je de mooiste dingen. Deze hippe clutch bijvoorbeeld!

Clutch van koffieverpakingen

Het Italiaanse koffiemerk Lavazza maakte een handige DIY handleiding voor het maken van je eigen handtas van oude koffieverpakkingen. Het beste is natuurlijk om zo min mogelijk afval te produceren. Maar als je dan tóch met die lege pakken zit, kun je er net zo goed iets moois van maken. Met deze clutch heb je in een middag je eigen unieke handtas, hoe mooi is dát! Je moet er wel even voor sparen, want voor dit tasje zijn ongeveer 25 pakken nodig. Maar dan heb je wél wat! Tip: ook leuk als origineel verjaardagscadeau.

Koffieverpakkingen bij het restafval

Gooi je de verpakking van je koffie toch weg, dan moet hij bij het restafval. Dit komt omdat de verpakking vaak een metaallaagje heeft, waardoor het niet bij het plastic of papier kan worden weggegooid.

Kijk hier hoe je de Koffie-clutch maakt.