Skip to: TrashHack: Deksel erop en hop, in de glasbak

Zootje Geregeld website

Wist je dat je lege glazen flessen en potten met deksel, etiket en restjes in de glasbak mag gooien? Omspoelen hoeft ook niet. Glas scheiden is dus echt heel gemakkelijk. En heel nuttig: glas kan namelijk oneindig hergebruikt worden. Van elke glazen pot of fles die in de glasbak belandt, worden weer nieuwe glazen verpakkingen gemaakt.

In de glasbak

Of het nou een plastic, metalen of aluminium deksels is, hij mag op de pot blijven en mee de glasbak in. Dit geldt ook voor kurken en doppen van flessen. Dit kan de verwerker namelijk prima scheiden. En moderne sorteermachines zorgen ervoor dat ook de restjes en labels verwijderd worden van het glas.

Afvalscheidingswijzer

Ook handig: de opening van de glascontainer is rond en groot genoeg voor potjes en flesjes. Zo is extra duidelijk dat er alleen verpakkingsglas in mag. Ander glas, zoals een kapotte ovenschaal, mag niet en past niet in de glasbak. Je lege nagellakflesje, wijnfles, pindakaaspot, parfumfles, pot pastasaus enz. mogen er allemaal wel in. Twijfel je? Ga dan naar de afvalscheidingswijzer, typ in wat je wilt weggooien en je ziet waar het in hoort.

Hier kun je meer lezen over hoe de glasrecycling in z’n werk gaat.

met deksel in de glasbak