Skip to: Upcycle idee: kinderkeukentje zelf maken

Zootje Geregeld website

Je kent ze vast wel: van die mini-keukentjes waarin de allerkleinsten onder ons zich kunnen uitleven met potjes en pannetjes. In de winkel vind je deze speelkeukentjes in allerlei soorten en maten. Maar waarom zou je er een nieuw kopen als je er ook zelf een kunt maken? Met een likje verf en een paar kleurrijke knoppen tover je een oud (nacht)kastje zo om tot kinderkeukentje. We delen een aantal voorbeelden en tips om een kinderkeukentje zelf te maken!

Een tweede leven

Voor het maken van een speelkeukentje heb je eigenlijk maar een paar materialen nodig: een oud (nacht)kastje, een paar leuke knopjes, ronde houten schijven (voor het fornuis) en eventueel een pot verf. Heb je nog een oud kastje op zolder dat staat te verstoffen? Blaas het nieuw leven in! Als je zelf geen materiaal in huis hebt om te gebruiken, dan kun je ook altijd nog rondvragen bij vrienden en familie. Ook een klein tafeltje kun je prima omtoveren tot een keukentje!

groen kinderkeukentje zelf maken

Schatzoeken in de kringloop

Als er één plek is waar je op pareltjes kun stuiten, dan is het de kringloopwinkel. Met een beetje geluk vind je hier mooie knopjes en andere accessoires voor de keuken. Maar ook voor kleine potjes, pannetjes en een vergiet kun je vaak bij een tweedehands winkel bij jou in de buurt terecht. Tweedehands spullen zijn niet alleen goedkoper, maar meestal ook beter voor het milieu. Heb je nog een oud lapje stof in huis? Dan kun je hiervan speelgoed eten maken, zoals plakjes tomaat, een pannenkoek of blaadjes sla.

grijs speelkeukentje gemaakt van oud kastje

Meer inspiratie om kinderkeukentje zelf te maken

Ben je op zoek naar meer inspirerende voorbeelden? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Daar vind je allerlei leuke tips en hacks om zelf aan de slag te gaan met het maken van een speelkeukentje voor kinderen. En is je (klein)kind na een paar jaar uitgekeken op de keuken? Dan kun je er natuurlijk een ander kindje blij mee maken.

blauw kinderkeukentje zelf gemaakt van oud kastje