Skip to: Upcycle je fles

Zootje Geregeld website

Lege flessen breng je naar de glasbak. Of je gaat ze zelf upcyclen! Hoe? Even de fles omspoelen (kan gewoon met koud water), etiketten eraf weken en de flessen droog wrijven. Dan kun je los! Spuit of verf bijvoorbeeld de flessen in één of meerdere kleuren en maak er vazen of kandelaars van. Of leg er wat steentjes, schelpen of andere decoratie in en doe er een foto in. Klaar is je fotolijst. Volop mogelijkheden met lege glazen flessen!

Fles voorbeelden

upcycle je fles

upcycle fles

Eerder lieten we voorbeelden van gepimpte glazen potten zien. Flessen kun je ook om toveren naar nieuwe aanwinsten. Hier zie je met foto’s wat je allemaal van een fles kunt maken. En ook Pinterest staat vol inspirerende ideeën voor het upcyclen van glazen flessen.

Wat maak jij van een lege fles? Show het of vertel het op Facebook!

 

Flessen zwaarder dan nodig
Trouw berichtte dat veel flessen onnodig zwaar zijn. De marketingtruc hierachter is dat ‘wij’ denken dat de inhoud lekkerder of beter is dan van een lichtere fles. Onderzoek van Recycling Netwerk toont aan dat zwaardere verpakkingen duurder zijn én onnodig meer grondstoffen verbruiken, maar dat de inhoud in veel gevallen van vergelijkbare kwaliteit is. Als je kunt kiezen, ga dan dus voor een lichte verpakking en laat de zwaardere links liggen.