Skip to: 7 handige TrashHacks met kapotte panty’s

Zootje Geregeld website

Je pakt een jurk uit de kast voor de feestdagen en hijst jezelf in een panty. Voor je het weet zit er een ladder in je panty. Herkenbaar? Jaarlijks belanden er heel wat kapotte panty’s bij het restafval. Toch kun je die kapotte panty nog handig hergebruiken!

kapotte panty

1. Opvulling voor kussens en knuffels

Brei je zelf wel eens knuffels of heb je nog een leeg kussensloop liggen? Als je veel kapotte panty’s en sokken hebt liggen, dan kun je knuffels en kussenslopen opvullen met stukjes geknipte panty.

2. Filter voor stofzuiger

Je herkent het misschien wel: je hebt iets kleins op de grond laten vallen, maar kunt het nergens meer terugvinden. Gebruik dan een panty als ‘filter’ op het uiteinde van de stofzuigerslang. Zo verdwijnen waardevolle spullen, onderdelen en sieraden niet in de stofzuigerzak. 

panty filter op uiteinde stofzuiger

3. Netje voor uien en knoflook

Heb je last van rondslingerende schilletjes van uien en knoflook? Tip: gebruik een panty als netje om de uien en/of knoflook in te bewaren. Zo blijven de schillen netjes in het netje 😉

4. Geurig ‘geurzakje’

Je kunt een kapotte panty ook gebruiken als ‘geurzakje’. Vul de panty met bijvoorbeeld gedroogde bloemen of stukjes zeep en hang het op. Weg met de vieze geurtjes!

5. Tochtrol tegen kou

Tijdens de winterdagen kan er heel wat koude lucht onder de deur door komen. Met een tochtrol houd je de koude lucht goed buiten de deur. Je kunt makkelijk zelf zo’n tochtrol maken door een oude panty te vullen met een paar oude, kapotte sokken, panty’s of lapjes. Zo dicht je eenvoudig en goedkoop de kier!

tochtrol voor deur gemaakt van panty

6. Zelfgemaakte haarelastiekjes

Heb je geen haarelastiekjes meer? Dan kun je een stuk van een panty afknippen (ong. 1 cm) en deze gebruiken als elastiek voor in je haar.

7. Haar- en stofvanger

Heb je een huisdier thuis die vaak haren achterlaat? Een panty kan veel stof en haren opvangen. Doe de panty om je hand en wrijf over de plekken waar de haren liggen, bijvoorbeeld op de bank. Je zult zien dat er veel haren aan de panty blijven hangen!

panty als stofvanger

Wil je je kapotte panty niet hergebruiken, maar weggooien? Gooi je ‘m dan bij het restafval, panty’s zijn namelijk niet geschikt voor textielrecycling. Wat doe jij met kapotte panty’s? Deel het op de Facebookpagina van Zootje Geregeld.