Skip to: Aspergeschillen over? Maak er soep van!

Zootje Geregeld website

Gooi jij je aspergeschillen en -kontjes weg als je asperges eet? Doe het niet! Het afval van de asperges is namelijk een verrukkelijk ingrediënt voor soep. Zo gebruik je de asperge helemaal en verspil je minder voedsel. En je hebt toch al geschild dus het scheelt je nog werk ook!

Recept voor soep van aspergeschillen

Als je de asperges hebt bereid, bewaar dan de kontjes en de schillen. Kook de aspergeschillen een half uurtje met de deksel op de pan en giet af door een zeef. Smelt 40 gram boter in een koekenpan. Voeg daaraan 40 gram bloem toe en blijf roeren tot je een gladde roux hebt. Schenk daarna al roerend het gezeefde kookvocht bij en laat alles even koken tot de soep wat dikker wordt. Beetje zout, suiker, citroensap en nootmuskaat erbij en klaar is je schillensoep! Als je nog aspergepuntjes over hebt, kun je die tot slot ook nog toevoegen.

Tip: Je kunt de schillen van de asperges tijdens het hele aspergeseizoen ook in de vriezer bewaren. Dan heb je later, als er geen asperges meer te koop zijn, toch nog iets lekkers!

Het recept komt van Allrecipes.nl
CC foto: Pexels