Skip to: Ontdek de leukste kerstacties in kringloopwinkels

Zootje Geregeld website

Kerstliefhebbers opgelet: ben je op zoek naar mooie kerstversiering? Waan je in kerstsferen en ga schatzoeken in de kringloopwinkel. Daar vind je de mooiste tweedehands (kerst)pareltjes: van prachtige kandelaars tot de meest bijzondere kerstballen. Zootje Geregeld zet een aantal leuke kerstacties in kringloopwinkels voor je op een rij!

Kerstballen voor het goede doel

Alle ballen verzamelen! Kringloopwarenhuis Het Goed en Intratuin roepen iedereen op om oude kerstballen in te leveren bij één van de inzamelpunten. Deze ballen krijgen vervolgens een plekje in kerstpakketten voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Zo krijgt iedereen een mooi versierde kerstboom. Heb jij nog oude kerstballen thuis liggen die je niet meer gebruikt? Breng ze dan naar een van de Intratuinvestigingen of lever ze in bij een van de 29 kringloopwarenhuizen van Het Goed.

kerstballen in kerstboom

Kerstshow bij RataPlan

Tijdens de RataPlan Kerstshow kun je allerlei tweedehands kerst-items scoren voor een mooie én duurzame kerst. De kerstshow duurt tot 24 december, je kunt het uitgebreide aanbod van kerstartikelen bewonderen in een van de 30 vestigingen van het grootste kringloopbedrijf van Nederland.

tweedehands kerstversiering

Online Snuffel Veiling bij De Lokatie

Kringloopbedrijf De Lokatie in Amsterdam bestaat 25 jaar! In 2021 vierden zij dit jubileumjaar en ze willen het jaar groots afsluiten met een Online Snuffel Veiling op vrijdag 17 december om 16.00 uur. Tijdens dit online event worden de mooiste (kerst)items geveild en als klap op de vuurpijl schenkt De Lokatie ook geld aan een goed doel. Als een product bijvoorbeeld voor 50 euro wordt geveild, dan schenkt De Lokatie diezelfde 50 euro aan een lokaal, goed doel. Een super initiatief!

man met kerstpakket

Kerstpareltjes bij Foenix

In de kringloopwinkels van Foenix in Apeldoorn vind je prachtige kerstartikelen zoals vintage kerstballen in alle vormen en maten, versieringen, oude kerst lp’s, feestelijke kleding en meer moois voor de feestdagen. Elke winkel heeft van 14 november t/m 23 december een eigen sfeervolle kerstafdeling die dagelijks open is vanaf 10.00 uur. In verband met coronamaatregelen verzoekt Foenix hun klanten, ook als ze een medische verklaring hebben, om een mondkapje of gelaatsscherm te dragen.

tweedehands kerstballen

Meer kringloopwinkels in kerstsferen…

In de kringloop in Mijdrecht hebben ze de mooiste kerstartikelen in een video uitgelicht (bekijk de video hieronder). Ook in kringloopwinkel De Zaak in Ermelo en bij Acht+ in Amersfoort vind je een prachtige kerstafdeling met de mooiste kerstartikelen. Benieuwd welke tweedehands kersversiering jouw lokale kringloopwinkel heeft? Neem eens een kijkje bij de kringloop bij jou in de buurt. (Kerst)spullen die je zelf niet meer gebruikt kun jij ook een tweede leven geven door ze naar de kringloop te brengen. Zo maak je iemand anders blij met jouw spullen.

tweedehands kersversiering in de kringloop
Kerstafdeling bij De Zaak in Ermelo

Bovengenoemde kringloopwinkels zijn allemaal 100%Kringloopwinkels. Dat betekent dat deze winkels een keurmerk 100% Kringloop! hebben. Dit garandeert dat de kringloopwinkels professioneel georganiseerd zijn en verantwoordelijk omgaan met mens en milieu.