Skip to: Zo maak je van een oud kastje een echte blikvanger

Zootje Geregeld website

Anne-Claire is interieurstylist. Ze heeft oog voor wat bijzonder is, zeg maar het niet alledaagse. Ze specialiseerde zich in duurzaamheid binnen de interieursector en werkt graag met duurzame materialen en tweedehands design. Volgens haar gaat het niet over niets meer mogen, maar om weten wat wel kan en waarom. Ze schreef hiervoor de ‘Kleine gids, Grote impact’, een handige gids die je gratis kunt downloaden op haar website. Dit kastje was van haar vader. Het stond jaren in zijn huis en heeft door de jaren heen al allerlei kleuren gehad. Met een nieuwe lik verf en andere knoppen creëerde Anne-Claire een nieuwe look voor dit kastje. Hoe? Dat lees je hieronder in haar stappenplan.

Foto: Rene Mesman

Do It Yourself stappenplan

Benodigdheden 

  • Oud kastje
  • Cleanser
  • Oude doek
  • Krijtverf
  • Kwast
  • Leuke knoppen voor de lades

Stap 1
Met de cleanser die ik heb gebruikt, hoef je niet meer te schuren voordat je gaat verven. Spuit de cleanser op het kastje en neem het grondig af met een doek. Haal de lades uit de kast en maak ook deze schoon.

Stap 2
Even goed roeren door de pot krijtverf en dan kun je beginnen met verven. Verf niet te netjes, maar juist een beetje grof en kriskras, dan krijg je het mooiste effect. Kies ook voor een kwast in plaats van een roller, in dit geval verft dat fijner.

Stap 3
Terwijl de eerste laag op het kastje aan het drogen is, zijn de lades aan de beurt. Haal de handgreepjes en het beslag van de sleutelgaten eraf en geef de lades daarna ook een kleurtje.

 Stap 4
Als alles droog is (ongeveer 30 min, check de gebruiksaanwijzing) kun je de tweede laag verven. Ook dit doe je ‘grof’, zo krijg je het mooiste effect.

Stap 5
Als alles droog is (dat gaat met krijtverf heel snel) kun je de nieuwe knoppen of greepjes weer op de lades monteren.

Tip van Anne-Claire

Leer vakmanschap waarderen en kijk of het item zo goed is dat je het door kan geven aan een volgende generatie. Zo blijft, net zoals dit kastje, een product heel lang bestaan.

Vermelding

Anne-Claire Martens – Interieur ontwerper & keynote speaker
www.anneclairemartens.com 
@anneclairemartens